Meubin blijft ondanks A12

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Rondom het witte monumentale pand van Meubin onderaan de afrit van de A12 rukken de voorbereidingen voor de verbreding van de A12 op. Tot in 2008 was de nieuwe loop van de weg onzeker en is er doorlopend twijfel geweest of de meubelzaak van Gerard Verhoeff al dan niet gevestigd kon blijven op deze locatie.

Zorgen om inbreuk op uitstraling

door Monique José Timmermans

In de ontwerp structuurvisie is sprake geweest van een tweezijdige aansluiting van de provinciale weg op de A12, lang is door inwoners van Maarn gevochten voor omleggen van de A12 om de zuid en daarna bleef de vraag of de A12 naar de noord- of zuidkant zou worden verbreed. Bovendien heeft een perceel bos van circa 4,5 hectare achter het herenhuis - en grotendeels daarbij behorend - in de diverse opties een verschillende invulling gekregen. Voor de verbreding van de A12 is het bosperceel nodig en daarover is Verhoeff nog in onderhandeling met Rijkswaterstaat.

De meubelimport van Gerard Verhoeff is sinds 1968 gevestigd aan de Amersfoortseweg in Maarn en zes jaar geleden is de detailhandel Home Interieurs vanuit Driebergen ook naar deze locatie verhuisd. ,,Deze locatie is goed bereikbaar en laagdrempelig voor onze klanten. Juist de zichtlocatie heeft ons landelijk veel bekendheid gebracht”, aldus Verhoeff. ,,Mensen zien ons, rijden makkelijk even de afrit af en lopen binnen.”

Wat dat betreft baren de ontwikkelingen de meubelimporteur en –verkoper wel zorgen. ,,Zijn we straks niet uit het oog uit het hart? De mensen uit de omgeving weten ons te vinden, maar voor honderdduizenden passanten gaan we straks schuil achter een meters hoog geluidsscherm. Ik kan niet inschatten welke invloed dat zal hebben op de exploitatie.” Bovendien meent Verhoeff dat de bouwactiviteiten afbreuk doen aan de uitstraling en dat de marktwaarde van de bedrijfsruimte ernstig daalt.

Desondanks investeert Verhoeff in de zaak. Zowel bij de entree als ook binnen worden aanpassingen doorgevoerd nu de dreiging van gedwongen sloop er niet meer is.

Dochter Renate werkt mee in de zaak waar meubels voor woon- en eetkamer worden verkocht die ‘gematigd modern en tijdloos’ zijn. ,,Klanttevredenheid staat bij ons centraal. Daarom komen we graag ook even bij de mensen thuis kijken welke bank bijvoorbeeld goed zou passen.” In deze persoonlijke benadering zit de kracht van het bedrijf. Vader en dochter Verhoeff beginnen niet met een compleet interieuradvies. ,,De mensen moeten zich gelukkig en thuis voelen in hun eigen woning. Dat betekent ook respect hebben voor de dingen die ze al hebben.” Nu kan men bij aanschaf van meubels profiteren van de verbouwingsuitverkoop met kortingen tot 70%.

De zaken gaan immers door terwijl aan de andere kant de strijd om compensatie voor door Rijkswaterstaat gewenste aankoop van grond en negatieve gevolgen van de verbreding op de exploitatie nog niet gestreden is.

Info: www.home-interieurs.nl

advertentie
advertentie