DVSA terechte winnaar in degradatieduel met Bunnik '73

24 februari 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 Matthijs Veldhuis, 1-1 Mark Blonk, 2-1 Enne Jan Wierda

AMERONGEN - In de onderste regionen van de zaterdag vierdeklasse won het thuispelende DVSA verdiend met 2-1 van naaste concurrent Bunnik '73. In de eerste helft van dit treffen had DVSA absoluut veldoverwicht, maar was in vaak te gehaast in de afronding. Met twee schoten op de paal had DVSA voor rust al de leiding moeten nemen tegen een zwak spelend Bunnik dat zich slechts beperkte tot het spelen van de counter. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee en was er naast genoemde kansen voor de thuisploeg nauwelijks enig interessant wapenfeit te vermelden. Na rust gaf zette DVSA direct de druk er op wat al in de 46e minuut werd beloond met een doelpunt van Matthijs Veldhuis. In een periode waarin DVSA zich terug liet vallen, sloeg in de 76e minuut het noodlot toe en scoorde Bunnik vanuit een vrije trap de gelijkmaker (1-1 Mark Blonk). Vervolgens was het pompen of verzuipen voor de Amerongse ploeg. Met agressieve acties wist het de druk op te voeren en in de 84e minuut de 2-1 binnen te schieten door uitblinker en aanvoerder Enne Jan Wierda. Bunnik bleek vervolgens niet meer in staat om een vuist te maken, waardoor DVSA de terechte winnaar werd.