1-0 Nieuwegein, 2-0 Nieuwegein, 2-1 Jacob v/d Essenburg

24 februari 2011 om 00:00 Voetbal

MAARN - In de strijd om de koppositie morste SVMM dure punten in de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein. De gasten uit Maarn konden zeker in de eerste helft zeker niet overtuigen tegen een bij vlagen oppermachtig Nieuwegein. Mogelijk dat voor Maarn de straffe wind mede een rol speelde, maar lekker liep het geenszins. Halverwege de eerste vijfenveertig minuten kwam de thuisploeg op een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong. Het was aan slordigheden van de thuisploeg te danken dat tot aan het rustsignaal de voorsprong niet vergroot werd.

Ook bij aanvang van de tweede helft een scherper spelend Nieuwegein dat in de 51e minuut de voorsprong kon uitbreiden naar 2-0, een absolute domper voor het zich kranig verwerend SVMM. Maar vanaf de 60e minuut keerde de wedstrijd en kwam SVMM steeds vaker in balbezit.

De ploeg van trainer Fred Veenstra rook haar kansen en schoot in de 75e minuut de aansluitingstreffer binnen, waarbij aanvoerder Jacob v/d Essenburg een voorzet van ploeggenoot Ronald Schoonhoven fraai wist af te ronden (2-1).

Maar daarmee was dan ook de koek op en behoudens wat halve kansen bleef SVMM hangen op een 2-1 verlies.