0-1 Tim van Kooten, 1-1 Faja Lobi, 2-1 Faja Lobi, 2-2 Olaf Vernooij, 2-3 Daan van Deukeren

24 februari 2011 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - Door de 2-3 overwinning op het Utrechtse Faja Lobi KDS blijft HDS in de race voor een van de promotieplaatsen in de zondag vijfdeklasse. Bij afwezigheid van trainer Jan van Dalem ging Leersum voortvarend van start onder leiding van assistent coach Stefan Goes. Een snelle aanvalsactie ingeleid door Nick Hardeman betekende al in de eerste minuut de 0-1 door een treffer van Tim van Kooten. Leersum was de Utrechters op alle fronten de baas, maar verzuimde vooral de geboden kansen om te zetten in treffers. Een euvel dat de ploeg al het gehele seizoen achtervolgd. Een onoplettendheid in de 20e minuut betekende, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker door Faja Lobi (1-1). Tot overmaat van ramp was een scheidsrechterlijke dwaling de aanleiding tot de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Na rust bleef de ploeg van Goes in zichzelf geloven en kwam in de 50e minuut door een doelpunt van Olaf Vernooij op gelijke hoogte (2-2). Gouden wissel Daan van Deukeren schoot vervolgens in de 70e minuut de 2-3 binnen, een voorsprong die ook niet meer uit handen werd gegeven. Een prima overwinning voor de Leersumse formatie die daarmee goede zaken deed in deze fase van de competitie.