Driebergs voetbaltalent bij Oranje

10 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Driebergse Kim van der Werff (14) is opgeroepen voor het Nederlandse meisjes voetbalelftal onder 15 jaar. De keepster van CDN C1 speelt nu op 21 en 23 februari twee oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Engeland in het Engelse Leicester.

Kim van der Werff bij meisjes onder 15 jaar

door Wesley Bekker

Kim zat op school toen haar tante een sms stuurde dat ze bij de definitieve selectie van Oranje zat. Kim was vanzelfsprekend ontzettend blij en vertelde een klasgenote, die naast haar in de klas zat, het goede nieuws. De klasgenote heeft het vervolgens door de hele klas geschreeuwd waardoor al gauw iedereen op de hoogte was van het nieuws.

Het Driebergse keeperstalent was de hele dag zenuwachtig. ,,Ik wist dat ik die dinsdag zou horen of ik erbij zat. Ik zat al de hele dag mijn mail te checken. Telkens was ik die pagina aan het vernieuwen. Toen ik de sms van mijn tante kreeg was ik echt ontzettend blij. Mijn moeder had een mail gehad maar die kon even niets met haar mobiel. Dus toen stuurde mijn tante maar een sms want die was ook ontzettend trots.”

Kim speelt sinds vorig jaar bij CDN. Daarvoor kwam ze uit voor Dalto. Haar talenten vielen bij CDN direct op waardoor ze dit jaar het doel verdedigt van de jongens van de C1. Kim maakt het seizoen nog af bij CDN en wil ook volgend jaar nog graag een seizoen in de C1 spelen. Daarna wordt het misschien tijd om vooruit te kijken naar een andere club. Ook bij het district blijft ze nog betrokken.

Voor het district West 1 komt Kim nu al jaren uit. Ze kreeg haar eerste oproep van de KNVB voor het elftal onder 12 jaar. Sinds vorig jaar werd ze gevolgd voor Oranje na een tweedaagse trainingsstage met het district. Vanaf dat moment staan er bij elke wedstrijd scouts langs het veld van de KNVB en van andere clubs. Eén keer werd de Driebergse er wel heel nerveus van. ,,Toen stond er een rij scouts vanaf de dug-out tot aan de achterlijn. Dat was wel gek om te zien. Dat zoveel mensen naar je komen kijken.”

Voor Kim kwam er, met haar selectie, een droom uit die ze twee jaar geleden had uitgesproken. Haar moeder, Brigitte van Marwijk, weet nog heel goed dat Kim die droom had verteld. ,,Ze zat op de bank heel bedenkelijk te staren. Toen ik vroeg waar ze aan dacht, zei ze dat het haar zo ontzettend gaaf leek om ooit een keer een interland te spelen.”

Die droom komt nu dus uit op 21 februari. Maar Kim is nog niet uitgedroomd. Nu ze de selectie heeft gehaald wil ze ook de nummer één worden van Oranje onder 15, en hopelijk nog jaren daarna in de andere vertegenwoordigende elftallen. In Engeland zal ze waarschijnlijk twee keer een helft spelen. Daarna is het aan de bondscoach, Maria van Kortenhof, om op 24 april te beslissen wie er in en tegen Duitsland onder de laat staat. Daarnaast hoopt Kim later als profvoetballer aan de slag te kunnen gaan. Gelukkig blijft ze dan, als het aan zichzelf ligt, in ieder geval behouden voor de provincie. ,,Het lijkt mij heel erg leuk om later voor FC Utrecht te mogen voetballen.”

advertentie
advertentie