Nieuws van kinderboerderij 't Woelige Nest

10 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Elk jaar worden vier avonden op de kinderboerderij georganiseerd voor alle vrijwilligers van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest. Tijdens zo’n avond worden de vrijwilligers geïnformeerd over lopende zaken, komende activiteiten en nieuwe plannen. Nieuwe vrijwilligers worden voorgesteld en er kan over allerlei onderwerpen van gedachten worden gewisseld. Na afloop kan onder het genot van een hapje en een drankje nog worden nagepraat.

De nieuwe specialist natuur- en milieueducatie, Jasione van Esch, heeft alle basisscholen ten zuiden van de Hoofdstraat benaderd en hen het educatieprogramma van de kinderboerderij aangeboden. De scholen zijn enthousiast en zullen dit jaar zeker langskomen. De komende tijd zullen nog de BSO’s in Driebergen worden benaderd.

Op dit moment wordt ook gewerkt aan het ontwerp van de ecotuin waarin de planten uit de voormalige IVN-tuin zullen worden neergezet. De ecotuin zal in april worden aangelegd. Het bestuur is nog op zoek naar een beheerder en vrijwilligers voor deze tuin.

Jonge dieren

De komende weken worden er weer lammetjes geboren. Hoewel alle geiten en schapen op de kinderboerderij gezond en gevaccineerd zijn, heeft de overheid vanwege het kleine risico op Q-koorts als extra maatregel voorgeschreven dat geiten en schapen vanaf 4 weken vóór tot 2 weken na het aflammeren moeten worden afgezonderd van bezoekers. Daarom is de schapenweide tot na het lammerseizoen afgesloten voor het publiek. Twee weken na het aflammeren gaan de geiten en schapen met hun lammetjes naar een andere weide en kunnen de lammetjes worden geknuffeld en geaaid.

Kinderen helpen met voeren

Elke dinsdag, woensdag en donderdag helpt een aantal enthousiaste kinderen met het voeren van de dieren. De kinderen hebben dit eerst moeten leren, want het is een taak waar wel wat bij komt kijken. De dieren hebben allemaal een eigen voerschema. Ook wordt dit schema regelmatig aangepast. Behalve het voeren is het ook belangrijk liefdevol met de dieren om te gaan. De kinderen die op dit moment meehelpen, hebben zich spontaan aangemeld. Ze krijgen eerst een korte voercursus voordat ze zelfstandig aan het werk gaan.

Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3, telefoon: 521351.

advertentie
advertentie