Files worden dagelijkse kost

10 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Hardop zeggen wat anderen stilletjes denken. Gemeenteraadslid Sybe Streekstra (BVH) deinst niet terug voor een ferme uitspraak. In de commissie Ruimte vroeg hij zich dinsdagavond af, of het college het uitgelekte advies van het Verkeersberaad doelbewust als onwelgevallig terzijde heeft gelegd.

door Michiel Schaaij

Wethouder Roy Pamboer (VVD) weersprak echter dat het om een geheim stuk gaat. ,,Ik herken me niet in dat beeld”, verklaarde hij gedecideerd. Volgens Pamboer bevatte de observatie van het Verkeersberaad geen nieuwe elementen. Daarom is er geen aanleiding om de verkeersafwikkeling rond het geplande gemeentekantoor in Doorn aan te passen, vindt hij.

De wethouder gaf wel toe, dat een nieuw gemeentekantoor nadelige effecten op de verkeersdrukte in het dorpscentrum heeft. ,,Maar het appartementencomplex dat oorspronkelijk op deze plek zou komen, had ook een toename van de verkeersdrukte met zich meegebracht”, aldus Pamboer.

Hij constateerde dat het nu te laat is, om het nieuwe gemeentekantoor in één van de andere Heuvelrugdorpen te bouwen. Hij trok de BVH en de SP niet over de streep, die partijen blijven zich hardnekkig tegen het nieuwe gemeentekantoor uitspreken. Lenneke Bolt (SP) noemde het bouwplan een vorm van grootheidswaanzin en ook Streekstra is niet te vermurwen. Hij meent dat de parkeernormen waar Pamboer zo graag mee schermt, zijn gebaseerd op achterhaalde cijfers. ,,Verkeerscongestie rond het nieuwe gemeentekantoor wordt dagelijkse kost”, voorspelde hij. Dat het college de ambtenaren uit de auto wil krijgen, noemde hij een ‘stalinistische oplossing’.

Kennelijk houdt het college er wel rekening mee, dat het aantal geplande parkeerplekken bij het nieuwe gemeentekantoor aan de krappe kant is. Dinsdagmiddag voerde Pamboer een gesprek met Albert Heijn over het medegebruik van parkeerplaatsen rond de supermarkt. AH zou bereid zijn om de blauwe zone gedeeltelijk op te heffen en zo’n tien tot twaalf plekken voor langparkeerders te bestemmen.

advertentie
advertentie