Broodje en fietsroute samen bij VVV infopunt

10 februari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - De VVV is terug op het ‘oude nest’ bij het station in Maarn. Nu niet in een keet, maar in de winkel van Bakkerij Van den Pol. Er ligt (nog) geen ‘broodje fietsroute’ in het schap maar: ,,Onder genot van een kopje koffie met iets lekkers kunnen de mensen nu een fiets- of wandelroute uitzoeken”, vertelt Ria van den Pol enthousiast. Een win-win-situatie meent ook VVV-Heuvelrug directeur Henny Verbruggen.

Vorstelijk en gastvrij VVV infopunt

door Monique José Timmermans

,,Er is een mooi flexibel systeem ontwikkeld dat weinig ruimte inneemt en toch overzicht biedt over het aanbod”, licht Verbruggen toe. Hij heeft het VVV infopunt zelf ingericht, met af en toe wat commentaar van de bakkersvrouw: ,,Henny heb je nog niet wat bakjes voor hieronder, er zitten nu verschillende folders in deze.” De folders hangen tegen de kolommen in de winkel en tegen de zijgevel. ,,Uiteraard komt buiten nog een vlag en een bord te hangen voor de herkenbaarheid. Maar zelfs zonder dat merkte ik de afgelopen dagen al aanloop van VVV-klanten.”

Er is bewust voor gekozen om nu - buiten het seizoen - te starten. De medewerkers van Van den Pol kunnen dan wennen aan hun nieuwe taak. ,,Ze hebben allemaal deelgenomen aan een informatie avond over de werkwijze. Bovendien wonen ze in de buurt en weten dus al veel van de regio.” Het enthousiasme is groot: ,,En mochten we het even niet weten, dan hebben we het telefoonnummer van de coördinator in Doorn bij de hand. Zij is inwoner van Maarn en staat ons met raad en daad terzijde”, aldus Van den Pol. ,,We houden de verkoop van de VVV-producten gescheiden van het brood en banket. De ijstoonbank wordt nu ook VVV-balie voor de folders en bonnen die bezoekers hier kunnen kopen.”

Openingstijden

Groot voordeel volgens de VVV-directeur zijn de ruime openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag de gehele dag. En dat past in de beleidsontwikkeling voor de VVV Heuvelrug. Meer laagdrempelige informatiepunten - bijvoorbeeld ook op de campings ziet Verbruggen mogelijkheden - naast persoonlijk bezette locaties, zodat meer vrijwilligers beschikbaar zijn voor andere activiteiten. ,,Denk hierbij aan het opzetten van arrangementen of fiets- en wandelroutes, het vullen van de digitale database en coördineren van activiteiten. Er zijn veel steengoede ideeën.”

Betrokkenheid

Na de intensieve betrokkenheid van de gemeente en provincie is het de beurt aan de ondernemers om het stokje over te nemen. ,,Hun rol bij de continuering van de opgestarte activiteiten is onmisbaar. Zij moeten de gastvrijheid van de Heuvelrug uitdragen en daarmee de toeristen binden. Ze zien hun inspanningen terug in de extra omzet die de bezoekers van de Heuvelrug genereren. Het zijn niet alleen de kastelen en de bossen die de Heuvelrug speciaal maken. Het vorstelijk cultureel wordt gastvrij ingevuld met de couleur locale van winkeliers, horeca en andere ondernemers”, steekt Verbruggen de Heuvelrug een hart onder de riem. De VVV als regisseur, ondersteund door de ondernemers.

advertentie
advertentie