1-0 DVSU, 2-0 DVSU, 2-1 Stefan Osei, 2-2 Leo van Eem

10 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERONGEN - In de strijd om degradatie pakte vierdeklasser DVSA een belangrijk punt in de uitwedstrijd tegen DVSU uit Utrecht. DVSA dat duidelijk moeite had met de grillige en harde wind, kwam in de 25ste minuut op een 1-0 achterstand en kwam nauwelijks tot enig combinatievoetbal. Toen vervolgens in de 34ste minuut de tweede treffer voor de Utrechtenaren een feit werd (2-0), leek de wedstrijd voor de ploeg van trainer Harald Valkenburg over en uit.

Maar in de rust riep Valkenburg zijn mannen tot de orde en gaf aan dat er als collectief en voor de volle 100% gespeeld diende te worden om niet onder de voet te worden gelopen. Dat betekende al in de 47ste minuut de aansluitingstreffer door Stefan Osei, die een goed opgezette aanval keurig afrondde (2-1). Vanaf dat moment wist Amerongen dat er wel degelijk meer in het vat zat. Een schot vanaf de middellijn betekende een wereldgoal voor Leo van Eem, die zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte bracht (2-2). In de laatste fase grossierde DVSA in het missen van kansen, waardoor de ploeg het aan zichzelf te danken had dat slechts één punt werd binnen gehaald.