Jumbo wil beste supermarkt zijn

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Na een paar weken flink verbouwen is afgelopen woensdag de nieuwe Jumbo geopend in Amerongen. Ondernemer Franc Sluijs is trots en blij met zijn nieuwe winkel. ,,We willen in de drie dorpen Elst, Leersum en Amerongen de beste, goedkoopste en gezelligste supermarkt worden.”

‘Concurrentie aangaan met omliggende dorpen’

door Marleen Rikkengaa

Helemaal onbekend zijn de inwoners van Amerongen niet met de goedkope Jumbo. Al is de Jumbo die in het verleden op de Schapendrift-zuid gevestigd was niet te vergelijken met de moderne supermarkt die nu geopend is. Een zeer ruim assortiment en veel service springen direct in het oog in de nieuwe winkel.

Was volgens Sluijs het imago van Super de Boer niet geweldig, met Jumbo is hij dik tevreden. ,,Super de Boer stond voor duur, Jumbo staat voor goedkoop. Bij Super de boer riepen we altijd dat we het beste voor de klant wilden, dat hebben we nu gevonden met Jumbo.” Maar ondanks het slechte imago van Super de Boer liep de winkel in Amerongen goed, volgens Sluijs. Maar met de Jumbo denkt hij de concurrentie met de supermarkten in de omliggende dorpen veel beter aan te kunnen.

Al het personeel is mee overgegaan naar de Jumbo, maar Sluijs kan nog meer personeel gebruiken, met name voor de zaterdagen en doordeweekse avonden. Al het personeel heeft een cursus gevolgd om het Jumboconcept en de daarmee gepaard gaande andere klantbenadering aan te leren.

Naast Franc Sluijs komt ook zijn broer Rob in de winkel werken. ,,We gaan samen de zaak runnen. Rob gaat zich vooral met de versproducten bezig houden en Jan Willem van Hussel die al in de zaak werkte krijgt de houdbare producten in zijn portefeuille.”

Wat de klant naast de zeven zekerheden van Jumbo, zoals meer service, lage prijs, tevredenheidsgarantie en een groot assortiment zal merken, is het verdwijnen van de weekfolder. ,,Jumbo werkt met een maandfolder, met maandaanbiedingen. Daarnaast zijn er in de winkel week- en dagaanbiedingen.”

De in Hooglanderveen wonende Sluijs is blij met zijn nieuwe winkel in Amerongen. ,,Ik vind Amerongen een fantastisch dorp en werk er graag. Ik heb zin in deze frisse start en ben hartstikke blij met de Jumbo.”

advertentie
advertentie