Nieuwe organisatie Heuvelrugloop

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Goed nieuws voor de vele liefhebbers van de Heuvelrugloop. Na een jaar afwezigheid komt de loop weer terug, en wel op 18 juni.

De acht individuen die vijf jaar garant hebben gestaan voor de organisatie van de populaire loop hebben het stokje overgedragen aan Lions Club Maarn Maarsbergen, SVMM en OSMM die gezamenlijk de organisatie van het evenement oppakken. Er is een bestuur gevormd met vertegenwoordigers uit alle drie de groepen. ,,We zullen dit jaar het draaiboek volgen van de laatste loop in 2009. De verwachting is dat weer zo’n 1.000 deelnemers aan de start zullen verschijnen”, aldus voorzitter Evert de Boer. ,,Bovendien zal oud-organisator Mirjam van der Woude ons nog met raad terzijde staan. En heeft Aart Stigter zich weer als technisch adviseur en sponsor aan het evenement verbonden.”

De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Door alle betrokken partijen en officiële instanties is medewerking toegezegd en de hoofdsponsors van andere jaren zijn benaderd. ,,Het inschrijfgeld voor de lopers blijft gelijk, maar de kosten zijn gestegen. We zijn dus zeker op zoek naar meer sponsors.”

Ook vrijwilligers zijn welkom. Er zijn contacten met ROC Midden Nederland, waar studenten studiepunten krijgen door als vrijwilliger bij sportevenementen mee te draaien. Daarmee wordt in een deel van de behoefte voorzien. ,,Maar we hopen ook zeker weer te kunnen rekenen op inwoners van Maarn en Maarsbergen.” Aanmelden kan door middel van een mail naar info@heuvelrugloop.nl.

Net als andere jaren bestaat de Heuvelrugloop uit verschillende afstanden. De scholierenloop van 1 km en verder 4.2, 10 of 21.1 km. De inschrijving opent half maart op www.heuvelrugloop.nl.

advertentie
advertentie