Passie voor delicatessen: Het Leersums Kaashuis

27 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

Ambachtelijke binnen- en buitenlandse kazen, thee en wijnen maken ook deel uit van het assortiment. Bakker Gert-Jan gooide een aantal jaar geleden het roer volledig om. Hij verkocht zijn Utrechtse bakkerij vanwege de meelallergie van zijn vrouw en reisde de wereld rond om bakkerijmachines te verkopen. ,,Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het eigen ondernemerschap bleef trekken’’, aldus Gert-Jan die vijf jaar geleden Het Leersums Kaashuis overnam. Dat stilzitten niet een van zijn karaktereigenschappen is, blijkt ook uit zijn vele ideeën en activiteiten. Sinds 2008 is de kaas en delicatessenspecialist ook weer gaan bakken. ,,Niet het alledaagse bakkersassortiment, maar speciale delicatessen zoals kaasvlinders, crustini’s, echte Schotse scones, crackers en aparte quiches. Ik ben dus half kaasboer en half bakker’’, lacht hij. Momenteel spint Gert-Jan op de ingrediënten om een heerlijk olijvenkoekje te maken. ,,Ik hou van puur natuur, dus ik gebruik nooit smaak- of kleurversterkers, maar wel heel veel kaas en andere eerlijke ingrediënten’’, aldus Gert-Jan. Sinds november heeft het echtpaar ook de Amerikaanse sterrenkok Chris Fraass aangetrokken om kookworkshops te geven. Het Leersums Kaashuis werkt veel samen met de Remise en daar liep Gert-Jan ‘the American chef in Holland’ tegen het lijf. ,,Er ging een wereld voor mij open, want hij verstaat zijn vak en werkte onder andere bij De Hoefslag in Bosch en Duin”, aldus Gert-Jan. Regelmatig organiseren zij samen kookworkshops en funcooking tot maximaal tien personen in Rhenen, waar de beschikking is over een sfeervolle ruimte met twee compleet ingerichte keukens en een gezellig eetgedeelte waar gezamenlijk de gemaakte maaltijden worden genuttigd. Thema avonden voor 2011 worden nog bekend gemaakt.

LEERSUM - Het Leersums Kaashuis is een waar smulparadijs. Bij binnenkomst ruikt de klant de geur van zelfgebrande noten, ziet verleidelijke tapas en heeft een overweldigende keuze uit verschillende kazen. Maar dat is lang niet alles wat de eigenaren Carla en Gert-Jan Mulder te bieden hebben. door Rose Carry Lokin

Op zaterdag 5 februari hebben Gert-Jan en Carla ter afsluiting van de feestweken Chris Fraass uitgenodigd in hun winkel. De Amerikaanse kok maakt dan diverse hapjes en zal om 16.00 de trekking doen van de stempelkaartenactie. ,,Dat is een mooie afsluiting voor het feit dat wij 5 jaar geleden het kaashuis in leersum hebben overgenomen”, aldus Carla.

Het Leersums Kaashuis, Honingraat 51, 3956 HH Leersum. Tel: 0343-452008. www.hetleersumskaashuis.nl. Openingstijden: ma: 10.00-18.00, di t/m do 8.30-18.00, vrij: 8.30-20.00, zat 8.30-17.00.

advertentie
advertentie