Vertellen en vertolken op de Deel

20 januari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Maarn Wijzer en Muzemiks organiseren samen een boeiend en afwisselend zondagmiddagprogramma op de sfeervolle Deel van Landgoed Anderstein aan de Woudenbergseweg 13 in Maarsbergen. Dat gebeurt op 30 januari van 15.00 tot 16.30 uur. Gijsbert Wiesenekker vertolkt op de vleugel werken van Beethoven, Fauré, Debussy en Liszt. Fransje Sydzes neemt de toehoorders mee in twee vertellingen.

Samenwerking Maarn Wijzer en Muzemiks

door Monique José Timmermans

Na een succesvol optreden tijdens het lustrumjaar van Muzemiks in 2008 komt Fransje Sydzes terug met een nieuw programma. ,,We wilden een paar ‘highlights’ in het jaar en dit is er een van”, vertelt de penningmeester van Muzemiks Diederik Hirschel. ,,Voor de bezoekers uit Leersum is de Deel nieuw. Ik zie het ook voor het eerst. Het is een uiterst sfeervolle ruimte.”

Op haar eigen geboortegrond is Nel ter Kuile, bestuurslid van Maarn Wijzer, met liefde een paar keer per jaar gastvrouw voor de concerten van Maarn Wijzer. Het is bekend terrein voor de trouwe bezoekers uit het dorp, die nu voor het eerst kunnen kennismaken met het vakmanschap van Fransje Sydzes.

Sydzes en Wiesenekker

Fransje Sydzes speelt toneel naast haar baan in het onderwijs. Binnen het amateurcircuit won zij diverse prijzen en volgde masterclasses bij Peter Blok en Joop Keesmaat. Naast het ensemble-toneel bij de Plankeniers in Huizen speelt zij in eigen producties. ‘Vertellen en Vertolken’ is daar één van.

De vertellingen worden aangevuld met muzikale werken uitgevoerd door Gijsbert Wiesenekker. Hij vindt nog tijd om zijn pianospel te beoefenen naast zijn internationale ict-baan. Zo wist hij als deelnemer aan de Rotterdamse Piano Driedaagse, de halve finale te halen.

Maarn Wijzer en Muzemiks hebben gezamenlijk gekozen voor deze concertachtige middag op de Deel van Landgoed Anderstein. De organisaties zijn vergelijkbaar en in de vroege jaren zeventig als cursusproject begonnen met een omvangrijk pakket op het gebied van kunst, cultuur, talen, muziek en vrijetijdsbesteding. Nu het er op lijkt dat dorpsgrenzen voor sommige activiteiten en voor sommige deelnemers vervagen, zoeken de organisaties elkaar bij gelegenheid op.

Samenwerking

Voor Muzemiks geldt dat behalve Maarn Wijzer ook Cursusproject Amerongen betrokken wordt bij het overwegen van gezamenlijke activiteiten. Het zoeken van samenwerking aan de basis biedt de mogelijkheid soms de dingen wat groter aan te pakken zoals bij de concertmiddag op de Deel, of juist voldoende deelnemers te werven voor het doorgaan van bijvoorbeeld een talencursus. ,,Het idee erachter is: sommige dingen kunnen we het beste om de hoek, ieder in het eigen dorp organiseren, maar wordt het iets groter of moeilijker, dan bundelen we de krachten”, aldus voorvechtster Marjolein Copier van Maarn Wijzer. ,,Wij zoeken naar een logische samenwerking vanaf de basis.”

Inlichtingen of reserveringen bij Nel ter Kuile van Maarn Wijzer, tel. 033-2867305, www.maarnwijzer.nl of bij Diederik Hirschel van Muzemiks, tel. 0343-461415, www.muzemiks.nl.

advertentie
advertentie