DEV komt goed uit de winterstop en boekt eenvoudige winst tegen FZO

20 januari 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Moulay Alaoui, 1-1 Rick Andeweg, 2-1 Rick Andeweg, 3-1 Rick Andeweg, 4-1 Pieter Hegger, 5-1 Rick Andeweg.

DOORN - Met name door vier treffers schoot DEV aanvaller Rick Andeweg zijn ploeg naar een uiteindelijke 5-1 overwinning in de derby tegen FZO uit Zeist. In het eerste kwartier van de wedstrijd leek DEV nog steeds de winterstop in de benen te hebben en was het met name verdedigend slecht te noemen. Dat betekende dan ook al in de 7e minuut de 0-1 achterstand voor de ploeg van trainer Michel van Aken. Een rode kaart aan FZO zijde in de 15e minuut betekende de ommekeer in dit matige voetbalduel. Met twee treffers zorgde Rick Andeweg voor een ruststand van 2-1. Na rust speelde DEV beduidend rustiger, bleef goed in het positiespel en kwam halverwege die tweede helft op een 4-1 voorsprong door treffers van Andeweg en Hegger. Bij FZO dat aanvallend absoluut zijn uiterste best bleef doen, was echter de koek op. Een vijfde treffer kort voor tijd betekende een simpele overwinning op een zich kranig verwerend FZO onder leiding van trainer Filli Kraak. DEV mag zich voorlopig koploper noemen in de vierde klasse daar SVMM niet behoefde aan te treden in de uitwedstrijd tegen Vianen (afgelasting).