Driebergen geschokt door ongeval

6 januari 2011 om 00:00 Voorpagina

DRIEBERGEN - Het tragische ongeval dat vorige week donderdag op de Hoofdstraat plaatsvond, waarbij de 14-jarige Virginie Valk om het leven kwam, heeft een enorme impact op de bevolking van Driebergen-Rijsenburg. Unaniem reageerden de inwoners geschokt en aangeslagen. Op de plaats van het ongeval zijn vrijdag en zaterdag door allerlei mensen bloemen, kaarsen, briefjes en andere objecten neergelegd. Het medeleven met de nabestaanden is zeer groot. Maar ook klonk er kritiek op de verkeerssituatie bij de locatie waar het ongeval plaatsvond.

Iedereen voelt zich zeer betrokken

Het ongeluk gebeurde donderdagmorgen toen Virginie met twee anderen op de Hoofdstraat fietste en er een vrachtwagen vanaf de parkeerplaats bij Albert Heijn aldaar de Hoofdstraat richting Doorn op was gedraaid. Door onbekende oorzaak kwam het meisje onder de truck, met fatale gevolgen. De hulpverleners van een direct uitgevlogen traumahelikopter konden niets meer doen. Tot nu toe heeft onderzoek van justitie nog geen uitsluitsel gegeven over de exacte toedracht van het ongeval. Wel is voorlopig vastgesteld dat de 35-jarige uit Ermelo afkomstige chauffeur van de vrachtwagen, die zeer aangeslagen was, niet roekeloos gereden heeft. Ook is vastgesteld dat er aan de vrachtwagen geen mankementen waren te ontdekken. Onder meer met het horen van getuigen wordt het onderzoek nog voortgezet.

Het zeer tragische ongeval, kort voor de jaarwisseling, heeft de inwoners van Driebergen enorm aangegrepen. Iedereen voelt zich zeer betrokken bij de zwaar getroffen familie. Niet alleen mensen die Virginie persoonlijk kenden, onder meer via haar school of het Jeugd Symfonie-orkest Opstreek waar zij viool speelde en Scouting Zeist waar zij actief was, maar ook ouders van kinderen met een vergelijkbare leeftijd, alsmede mensen die regelmatig deze route over de Hoofdstraat fietsen en tal van andere mensen. Spontaan werden er in de uren en de dagen na de fatale gebeurtenis bloemen neergelegd op de plek van het ongeval, en op diverse websites probeerden mensen hun gevoelens weer te geven.

Sommige van deze mensen hebben ook kritiek geuit op de verkeerssituatie van dit stukje Hoofdstraat in Driebergen. Zij wezen er op dat het smalle fietspad aldaar, in tegenstelling tot overige plekken, niet fysiek is afgescheiden van de rijbaan. Anderen zijn echter van mening dat onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht van het ongeval was en vinden het vooral een uitermate noodlottige gebeurtenis.

advertentie
advertentie