Dagcamping Doornse Gat mogelijk dicht

16 december 2010 om 00:00 Voorpagina

HEUVELRUG - Het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied moet bezuinigen. Het Algemeen Bestuur van het recreatieschap heeft, in navolging op het voorstel van het Dagelijks Bestuur, op 9 december besloten een onderzoek te starten naar de mogelijkheden om het beheer van het Henschotermeer zo snel mogelijk uit handen te geven. Er wordt ook nagedacht om de dagcamping bij het Doornse Gat te sluiten. Hier is nog geen definitief besluit over genomen.

Zoals alle gemeenschappelijke regelingen in Utrecht moet ook het recreatieschap 5 procent bezuinigen op de begroting voor 2010. Het Dagelijks Bestuur stelde daartoe voor om de dagcamping op het benedenterrein van het Doornse Gat dan in de zomermaanden niet meer open te stellen. Dat scheelt kosten voor vuilafvoer, terreinonderhoud en toiletten schoonhouden. Een besparing van naar schatting € 50.000,-. Wel moet het toezicht op het gebruik van het Doornse Gat als startpunt voor wandelingen, worden voortgezet. Dit gebruik wordt niet beperkt. Aangezien er aan het eind van de vergadering niet meer genoeg leden aanwezig waren om hierover te besluiten, is een besluit uitgesteld tot een volgende, extra vergadering in het begin van 2011. De aanwezige leden, met uitzondering van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Rhenen en de provincie Utrecht, hadden geen overwegende bezwaren. Er wordt ook gekeken of het terrein Gravenbol langs de Rijn voor uitbesteed beheer in aanmerking komt.

Adviesbureau Grontmij heeft in opdracht van het recreatieschap naar alternatieven gezocht voor het beheer van de vier grote terreinen die het recreatieschap onder zijn verantwoordelijkheid heeft. Momenteel beheert het recreatieschap deze terreinen zelf, wat een aanzienlijke kostenpost is voor de gemeenten en de provincie die in het recreatieschap samenwerken. Uitbesteed beheer werd door Grontmij als meest aantrekkelijke variant benoemd.

Het Algemeen Bestuur heeft dus besloten te kiezen voor uitbesteed beheer. Daarbij wordt een partij gezocht die het volledige beheer wil uitvoeren, inclusief de parkeerexploitatie, de horecaverpachting en het badtoezicht. Het recreatieschap zal de voorwaarden waaraan voldaan moet worden binnenkort formuleren. De verwachting is dat een private partij dit goedkoper kan dan het recreatieschap zelf en dat bovendien wanneer de directe bemoeienissen van het recreatieschap afnemen, ook daardoor kosten worden bespaard.

advertentie
advertentie