BDU neemt Stichtse Courant over

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Stichtse Courant komt op 1 januari 2011 definitief in handen van de Koninklijke BDU. Vijf jaar geleden is de overname van de krant van de Driebergse drukkerij De Jong in gang gezet, en nu is het zover. Volgens de directeur Uitgevers van de BDU, Ton Roskam, zal de Driebergse lezer niets merken van de overgang. Voor de broers Gerard en Herman de Jong is het een afscheid van een familie-erfstuk.

Gebroeders De Jong dragen de krant over

Toen de fusiegemeente Utrechtse Heuvelrug op 1 januari 2006 van start ging, werden ook de twee lokale weekbladen NieuwsbladDeKaap.nl en de Stichtse Courant samengevoegd. De Koninklijke BDU heeft tegelijkertijd de uitgeefrechten van de Driebergse krant overgenomen. Om alles soepel in elkaar over te laten lopen is gekozen om een overgangsperiode van 5 jaar af te spreken. Roskam is niet voornemens de Stichtse Courant radicaal te veranderen. ,,De BDU zal het concept voortzetten en uitbouwen. Daarom zal de lezer, als het goed is, aan de inhoud van de krant geen veranderingen merken. Iets wat wel verandert voor de Driebergse abonnees is het digitale deel. De websites van beide kranten worden samengevoegd en de abonnees van de Stichtse Courant krijgen gratis een digitaal abonnement.”

Roskam beseft dat de Stichtse Courant voor de gebroeders De Jong een stuk familiegeschiedenis is. ,,Ik wil de gebroeders De Jong dan ook danken voor de jarenlange prettige samenwerking."

Herman en Gerard de Jong kijken redelijk nuchter tegen de overname van hun krant aan. Al realiseert Herman zich dat er een belangrijk hoofdstuk uit zijn leven wordt afgesloten: ,,Wij hebben de drukkerij, en dus de Stichtse Courant, in 1977 van onze vader overgenomen. Hij is in 1936 begonnen met de krant. Wij halen dus net het 75-jarig jubileum van de Stichtse niet.”

Hij vervolgt: ,,Het zal wel vreemd zijn dat we de krant niet meer maken. Toen we kleine jongens waren, hielpen we al mee met het vouwen en het bezorgen van de krant. Het is een groot deel van ons leven. Ik kijk er met heel veel plezier op terug.”

Gerard vult zijn broer aan. ,,Ik kan economie en emotie goed scheiden. Het verkopen van de krant is een puur economische keuze. Dit is de beste stap. Ik ben wel blij dat de krant zijn eigen lay-out en dus uitstraling houdt.”

Drukkerij De Jong zal in de toekomst een afhaalpunt voor de Stichtse Courant blijven. ,,We zijn overigens geen punt waar men terecht kan voor bezorgklachten”, zegt Herman lachend. ,,En we gaan gewoon door met onze drukkerij en kantoorboekhandel in Driebergen. Daarnaast hebben we nog de webshop voor kantoorvakhandel en de drukkerij/digitale printshop Print 81 in Doorn. Bovendien gaat er ook nog een nieuwe webshop van start voor de drukkerij. Kortom: activiteiten genoeg”, voegt Gerard er tot besluit aan toe.

u Het webadres van de webshop voor kantoorvakhandel: www.dejong-officesupplies.nl

advertentie
advertentie