Nieuwjaarsfeest voor jongeren

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - Als het aan Edwin Putman en Marten Busstra ligt, wordt het een spetterend nieuwjaarsfeest in de nacht van oud en nieuw in De Binder in Leersum. Vier bekende DJ’s gaan er voor zorgen dat jongeren uit Amerongen en Leersum kunnen dansen en feesten tot vroeg in de morgen.

Bekende DJ’s maken er een groot feest van

door Marleen Rikkengaa

,,In de Binder maken we twee feestzalen, een zaal met feestmuziek en een zaal met dancemuziek. We gaan de zalen een compleet ander uiterlijk geven met bijzondere lichteffecten. TDS-entertainment uit Werkhoven gaat de beide zalen op maat uitlichten, waardoor ze een discotheekachtig aanzien krijgen”, vertellen Putman en Busstra enthousiast.

De DJ’s zorgen er met hun muziek voor dat het feest compleet is. In de feestzaal zal DJ Gielefeest de zaal laten swingen en in de dancezaal zorgen SlamFM DJ Eric van Kleef, de nationaal bekende DJ Nicky Romero uit Amerongen en DJ Rose uit Leersum ervoor dat iedereen uit zijn dak kan gaan.

De gemeente en de woningbouwvereniging dragen eraan bij dat Putman en Busstra dit feest kunnen organiseren, daarnaast is er een vaste groep jongeren die helpt met opbouwen en opruimen. ,,Vorig jaar is het feest heel goed verlopen, omdat de jongeren niet op straat rondhangen, maar een leuk feest hebben scheelt dat veel vandalisme en overlast. De gemeente en de woningbouw zijn daar erg blij mee”, licht Putman het enthousiasme voor het feest van deze organisaties toe.

Ook de veiligheid hebben de twee organisatoren professioneel aangepakt. Zeven beveiligers zorgen ervoor dat er geen vuurwerk en wapens binnen komen en dat jongeren die dronken zijn buiten blijven. Daarnaast houden de beveiligers een oogje in het zeil in de zalen, zodat het voor iedereen een echt feest blijft. Mocht er onverhoopt toch ruzie ontstaan, dan staat de politie paraat. ,,Maar vorig jaar zijn er geen problemen geweest, we verwachten dat het dit jaar net zo’n feest wordt.”

Er komen 550 kaarten in de verkoop. De early-bird verkoop in Amerongen is op 10 december in sporthal De Ploeg. Tijdens de early-bird verkoop kost een entreekaart € 12,50. Daarna kunnen de entreekaarten voor € 15,- per stuk gekocht worden tijdens openingstijden in De Binder en in De Ploeg. Aan de deur tijdens het feest zijn geen kaarten te koop. De toegang is vanaf 16 jaar en een identiteitskaart is verplicht. Het feest begint om 01.00 uur en is om 05.00 uur afgelopen. Alle informatie staat op de website www.oudennieuwamerongen.nl.

Putman en Busstra hebben de organisatie op zich genomen, omdat ze het zelf belangrijk vinden dat er voor de jongeren uit Amerongen en Leersum wat te doen is in de nieuwjaarsnacht. Daarnaast hebben zij beiden door hun opleiding enige affiniteit met de organisatie van evenementen. De twee ondernemende Amerongers hebben er zin in en rekenen op een geweldig feest.

advertentie
advertentie