1-0 Simon Brameijer, 2-0 Simon Brameijer, 3-0 Sebastiaan Goes

18 november 2010 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - In eigen huis behaalde zondag vijfdeklasser HDS een ruime zege op SVF uit Cothen. In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op en waren er kansen over en weer. Hoogtepunt van die eerste vijfenveertig minuten was in de 35ste minuut een schot op de lat van de gasten uit Cothen. Met een gelijke stand van 0-0 gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft kende beduidend meer spektakel. Dat begon in de 50ste minuut met een rode kaart (2x geel) voor de Leersumse centrumspits Pim Brouwer. Vanaf dat moment toonde de thuisploeg dat het zeker over het nodige karakter beschikt. In de 60ste minuut was het Brameijer die een fraaie actie van Nick Hardeman goed afrondde en de 1-0 binnenschoot. Vervolgens ging de Leersumse formatie onder leiding van trainer Jan van Dalem gestaag verder en was het weer Brameijer die in de 70ste minuut de 2-0 op het scorebord toverde. Een toegekende penalty voor SVF belandde vervolgens op de paal, waarna Sebastiaan Goes in de 84ste minuut de eindstand bepaalde op 3-0. Van Dalem: ,,De ploeg verdient absoluut een compliment.’’