Gastvrijheid in Maarsbergen

18 november 2010 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Hoewel het vanaf de straat nog een beetje rommelig lijkt door alle bouwactiviteiten maakt Hotel Maarsbergen zelf een opgeruimde en frisse indruk. Marcel Andeweg is sinds deze maand de nieuwe general manager van het geheel nieuwe hotel dat is gelegen tussen de A12 en het spoor.

Nieuwe Hotel manager opent deuren

door Monique José Timmermans

De Amrâth groep heeft hiermee gekozen voor een manager met internationale ervaring. De laatste 13 jaar is Andeweg werkzaam geweest voor Golden Tulip in Ghana en België en recent voor particuliere hotels in West Afrika. Voor Andeweg zelf viel de keuze op Amrâth vanwege het beleid dat meer is gericht op kwaliteit dan op groei.

,,In die zin is het een voordeel dat het hotel in Maarsbergen met 90 kamers en 8 vergaderzalen niet zo grootschalig is. Voor mij is de doelstelling dat gasten niet gezien worden als (kamer)nummer, maar met hun naam worden aangesproken. Behalve dat gasten een prettig verblijf hebben gehad, moeten zij het gevoel mee naar huis nemen dat wij het waardeerden dat men bij ons te gast was.” Hiermee verwacht Andeweg zowel de zakelijke - meerdaagse vergaderingen en conferenties - als de particuliere markt - feesten en toerisme - naar zich toe te trekken. ,,Van boardroom tot bruidssuite of van koffie tot fietsarrangement, het kan allemaal.” Met Kerst wordt een speciaal menu aangeboden.

Volgens Andeweg is het oude Motel Maarsbergen lang een mooi bedrijf geweest in Maarsbergen, maar het was de laatste jaren qua uitstraling achteruit gegaan. De deuren van het volledig nieuwe gebouw staan niet alleen open voor mensen die van de A12 komen, maar juist ook voor de inwoners van de omliggende dorpen. ,,Voor het drinken van een kopje koffie of het gebruiken van de lunch na een fietstocht is men van harte welkom. Daarbij willen we laagdrempelig zijn qua kosten. Het bedrijf hoort bij deze omgeving en daarin willen we een rol spelen.”

Eind deze maand zal ook La Place haar deuren openen. ,,Natuurlijk zullen er mensen zijn die La Place verkiezen boven het hotel, maar we genereren met drie partijen op het terrein - La Place, het Hotel Maarsbergen en Tango - veel verkeer hier. Er is niets mis met de producten van alle partijen en de gasten zullen zelf de keuze maken tussen bediend worden bij ons en zelfbediening elders.” De verstandhouding tussen het Hotel en La Place is dan ook prima, men ziet zelfs mogelijkheden om van elkaars aanbod gebruik te maken.

,,Bovendien zullen we gezamenlijk moeten zorgen voor de buitenruimte met een net parkeerterrein.”, meent Andeweg. Daar wordt de komende tijd nog in geïnvesteerd door het planten van diverse bomen. Vervolgens zal de verbreding van de A12 mogelijk nog voor enige rommel zorgen. ,,Echter wij verwachten na voltooiing van die werkzaamheden beter zichtbaar te zijn dan nu.”

Marcel Andeweg zal met zijn gezin in Maarn komen wonen. ,,Een verandering voor de kinderen die Nederland als vakantieland zien, maar hier straks gewoon naar school moeten en juist niet meer elk weekend naar het strand kunnen.”

advertentie
advertentie