‘Plan garagehouder baart zorgen’

14 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De ondernemersvereniging Leersum, OVL, maakt zich zorgen over de toekomst van het voormalige bedrijfspand van Knaus, op de hoek van de Rijksstraatweg en de Hoflaan. Garagehouder Bert Henken uit Elst heeft het pand het afgelopen jaar gekocht. Omwonenden zijn bang voor een overdaad aan auto’s in de straat. De andere autobedrijven in de buurt vrezen de concurrentie. Henken zelf zegt met de beste bedoelingen naar Leersum te komen.

Ondernemer uit Elst begint showroom

Volgens de huisjurist van de OVL, Guido Dietz, is de vraag of de plannen van Henken binnen het bestemmingsplan passen. ,,Tot nu toe weten wij niets van de plannen, dat is vreemd. Wij willen dit graag weten. De omwonenden vrezen een garagebedrijf in hun straat. Het is aan de rand van een woonwijk en wij hebben verhalen gehoord van buurtbewoners die dat niet zien zitten. Bovendien zijn de nabijgelegen garagehouders verbolgen. Vier garagebedrijven binnen een straal van honderd meter is erg veel”, aldus Dietz.

Guido Dijkstal is eigenaar van één van die autobedrijven. Hij bekijkt de ontwikkelingen met argusogen. ,,Het is wel erg veel concurrentie in het dorp. Ik vind de plannen voor een autobedrijf verder niet passen bij het groene imago dat de gemeente nastreeft. Het is mij nog steeds niet duidelijk wat er nu precies gaat gebeuren. De nieuwe eigenaar van het pand had best eens bij ons binnen mogen lopen om over zijn plannen te vertellen.”

Henken is verbaasd als hij over de zorgen onder de Leersumers hoort. ,,Het pand is altijd gebruikt als showroom van Knaus. Ik wil daar ook een showroom vestigen. Er verandert dus helemaal niets. Het enige wat we willen doen, is het gebouw aanpassen aan de eisen van deze tijd. We willen het pand opknappen en daar moet ik een vergunning voor aanvragen. Dat mensen dan direct denken dat ik allerlei wilde plannen heb, is jammer. Dat daar meer autobedrijven zitten zie ik niet als een probleem. Volgens mij kunnen we juist wat aan elkaar hebben. Ik hoop de showroom in de loop van volgend jaar te openen. Het lijkt erop dat mensen mij buiten het dorp willen houden, dat is natuurlijk geen lekkere binnenkomer. “

advertentie
advertentie