‘Wyers-terrein is niet geschikt voor bedrijven’

14 oktober 2010 om 00:00 Voorpagina

MAARSBERGEN - Het Haarbosch-terrein - ook wel bekend als het Wyers-terrein - wordt niet gezien als mogelijke plek voor bedrijven. Gerrit Boonzaaijer, SGP, hield tijdens de raadsvergadering van maandag een pleidooi om het Haarbosch-terrein in de gebiedsvisie die voor Maarsbergen wordt gemaakt, mee te nemen als mogelijk bedrijventerrein. Hij vond onvoldoende gehoor bij zijn collega-raadsleden. De afspraak is gemaakt dat uitbreiding van het bedrijventerrein in Maarsbergen pas gebeurt, als de visie klaar is. De Nota Bedrijventerreinen werd door de raad goedgekeurd.

De laatste punten op de i in de nota spitsten zich vooral toe op Maarsbergen. Er werd door de partijen benadrukt dat er, voor de schop de grond in gaat, eerst een visie op het gebied moet komen. Vervolgens moet het bedrijventerrein gefaseerd uitgebreid worden. Wethouder Roy Pamboer stelde de raad gerust: ,,Wij gaan de 7,8 hectare daar echt niet in één keer ontwikkelen.”

Gerrit Boonzaaijer, SGP, zou graag zien dat ook het Haarbosch-terrein mee wordt genomen in de gebiedsvisie voor het dorp. ,,We hebben nog niet definitief besloten dat daar woningen komen. Ik wil graag dat in de visie ook gekeken wordt naar de mogelijkheden om hier bedrijven te vestigen. Wij willen graag dat dit terrein gekoppeld wordt aan het bestaande bedrijventerrein. Ik heb nog niemand in Maarsbergen gehoord die enthousiast is over het woningbouwplan voor het Haarbosch-terrein. Die woningen kunnen we ook ergens anders ontwikkelen”, aldus Boonzaaijer.

Pamboer gaf aan waarom het Haarbosch-terrein volgens het college ongeschikt is als bedrijventerrein. ,,De ontsluiting van een bedrijventerrein op die plek zal via de Haarweg gaan. Dat willen wij juist niet.” Boonzaaijer vroeg zich af of een bedrijventerrein veel meer verkeer oplevert dan tientallen woningen. ,,Ik wil dat het terrein meegenomen wordt in de gebiedsvisie als bedrijventerrein en als woningbouwlocatie, inclusief de ontsluiting bij beide bestemmingen.” De BVH, SP en D66 sloten zich bij het standpunt van Boonzaaijer aan, toch ziet het merendeel van de partijen het Haarbosch-terrein als een locatie voor woningbouw.

advertentie
advertentie