Terugblik op zonnige opera-route door Amerongen

14 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een muzikale zomerexpeditie, daar leek de derde Salone dell’Opera van zaterdag 9 oktober heel sterk op. Zeven verschillende, karakteristieke woonhuizen in de oude dorpskern zetten de deuren open en waren het podium voor evenzoveel opera-acts van 20 minuten. Diverse karakters en verhaallijnen werden zingend en instrumentaal neergezet door zeer jonge musici. De verrassende opvoeringen waren afgestemd op sfeer en stijl van de locaties. Tussen de kleine concerten door liepen de bezoekers ontspannen door Amerongen naar een volgend onthaal. Binnen en buiten zorgde het prachtige herfstweer voor de ideale ambiance.

door Manus van Gent

De derde Salone dell’Opera, de operaroute door oud-Amerongen, zong duidelijk weer een toontje hoger dan voorheen. Een keur aan jonge musici en muziekstukken, een mooi ensemble van geselecteerde private huizen, een strakke maar niet knellende organisatie en bovenal een zonnige dag zorgden er samen voor dat de ruim 200 deelnemers met volle teugen konden genieten.

De ‘Salone’ was een initiatief van Jorg en Carolien Arends, die vanuit hun Italiaanse galerie Il Sogno, veel met de Italiaanse cultuur en dus ook met opera van doen hebben. Inmiddels is er een stichting waarin de sopraan Eva Kroon als secretaris fungeert. De stichting wil het publiek op een toegankelijke en frisse manier meenemen in de wereld van de opera, en tevens een podium geven aan jonge talentvolle zangers en musici, nog voor afronding van de conservatoriumstudie.

Op tuinterras

De opera-route was dit jaar zeer verrassend. Er waren meerdere boerderijhuizen, een gerestaureerde tabaksschuur, een Napoleon-huis, een kantoor/woonhuis van architecten en een statig herenhuis uit 1880. Verrassend was een optreden op het tuinterras van een grote boerderij, midden in het dorp. Een staaltje van improvisatietalent van de gastheer.

advertentie
advertentie