0-1 Nick de Rooij, 1-1 JSV Nieuwegein.

14 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - Zondag vijfdeklasser HDS morste opnieuw dure punten; nu in de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein. HDS-trainer Jan van Dalem: ,,En weer laten we punten liggen doordat we dotten van kansen onbenut laten. Een euvel dat zich al meerdere wedstrijden heeft voorgedaan. We creëren voldoende mogelijkheden, maar vergeten die eenvoudigweg om te zetten in treffers.”

Een goed spelend HDS kwam al in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van De Rooij die een gave pass van Laurens Vernooij fraai afrondde in de benedenhoek. Kansen van Glenn Zenner en Pim Brouwer verderop in de eerste helft werden vervolgens om zeep geholpen, waardoor er werd gerust met slechts een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft ontstond eenzelfde beeld met een aanvallend HDS dat weer tal van mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden onbenut liet. De ploeg had het dan ook aan zichzelf te danken dat Nieuwegein in de 81ste minuut, geheel tegen de verhouding in, de gelijkmaker binnen schoot, 1-1. Die stand bleef vervolgens tot aan het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.