Stoelen die spieren losmaken

7 oktober 2010 om 00:00 Ondernemend

Sander kent de stoelen van luchthavens en hotels, net als zoveel mensen. ,,Maar een showroom was er nog niet. Nu dus wel,” aldus de jonge ondernemer. Geïnteresseerden kunnen bij Scholten zelf de ontspannende werking van de verschillende soorten massagestoelen ervaren. Een stoelmassage verdrijft volgens Sander niet alleen vermoeidheid, maar er zijn ook nog tal van andere redenen waarom mensen thuis hun eigen massagestoel willen hebben. Bijvoorbeeld omdat de spieren worden los gemasseerd en het de doorbloeding verbetert waardoor weer het stressgevoel verdwijnt. Bekend is ook dat massages slaapbevorderend werken ,,De meeste mensen schaffen een massagestoel echter aan om lichamelijke ongemakken te verlichten. Daarbij gaat het meestal om diverse soorten rugklachten, pijn in de nek, druk in de schouders en ‘zware benen’,” aldus Sander. Kostten de stoelen tien jaar geleden nog vele duizenden euro’s, nu beginnen de prijzen al rond duizend euro. De meest exclusieve stoel bij Scholten Wellness is de Parma, een designmodel dat €1.695,- kost. Sanders klanten kunnen kiezen uit vijf verschillende huiskamermodellen, die in diverse kleuren leverbaar zijn. De massageprogramma’s lopen uiteen. De een wat steviger, de ander wat gedempter. Bij alle modellen kan met de afstandbediening de snelheid en de intensiteit worden ingesteld en bepaalt de gebruiker zelf welk deel van het lichaam wordt gemasseerd. Verder kan gekozen worden uit diverse technieken: kneden, kloppen, drukken of rollen, al dan niet in combinatie met gelijktijdige massage van zitvlak en kuiten Voor alle modellen bij Scholten geldt dat aflevering en installatie, twee jaar garantie én een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij de prijs is inbegrepen. Alle stoelen zijn bovendien gefabriceerd van gifvrije materialen en beschikken over een CE-keurmerk. Ook het huren door bedrijven van een massagestoel is mogelijk. ,,Een nieuwe trend is dat bedrijven in het kader van het ARBO-beleid een massagestoel voor hun personeel aanschaffen, aldus Sander.” Bij Scholten Wellness kan voor dit voor 69 euro per maand exclusief BTW. ,,En daarbij is ook een allrisk verzekering inbegrepen.”

LEERSUM - Een bezoek aan de showroom Scholten Welness in het Business Centre Heuvelrug in Leersum sluit je ontspannen en op en top fit af. Ondernemer Sander Scholten verkoopt er sinds kort samen met zijn schoonvader Chris Groot elektrische massagestoelen die alle spieren in het lichaam heerlijk losmaken. Elke zaterdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur kan iedereen die wil een kijkje komen nemen en alle modellen zelf uitproberen. door Rose Carry Lokin

Scholten Wellness Massagestoelen. Rijksstraatweg 269, 1e ingang. Open huis op zaterdagen van 10 tot 2, daarbuiten op afspraak: 0343-410826. www.scholtenwellness.nlSander Scholten rust even uit op een massagestoel uit eigen collectie.

advertentie
advertentie