Centrum Doorn kleurt roze

7 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - De maand oktober is de maand van Pink Ribbon, de stichting die zich inzet voor het bestrijden van borstkanker. Voor Jenny Vos, van Jenny’s Hairstyling in Doorn, aanleiding om Doornse winkeliers te mobiliseren om het dorp roze te laten kleuren.

Winkeliers doen mee aan actie Pink Ribbon

Jenny vertelt waarom ze zich zo aangetrokken voelt tot Pink Ribbon. ,,De directrice van Pink Ribbon, Ida van Belle, woont in de buurt en komt eens in de vijf weken bij mij voor een knipbeurt. Via haar weet ik dus al wat meer over het werk van Pink Ribbon. Ik vind het heel goed om speciale aandacht te hebben voor borstkanker. Er worden heel veel vrouwen getroffen door deze ziekte. Toen onlangs een leverancier bij ons kwam met roze haarmaskers voor de Pink Ribbonactie, werd ik aan het denken gezet. Ik wilde ook iets doen.”

De Doornse kapster is het dorp ingetrokken om collega-ondernemers te overtuigen van de goedheid en het nut van Pink Ribbon. ,,Op de site van de stichting is een hele lijst te zien met allerlei roze accessoires. Ik ben met deze lijst langs de winkels gegaan om voor elkaar te krijgen dat het centrum van Doorn roze kleurt. Bijna alle winkeliers in Doorn hebben roze spullen besteld voor in de winkel. De slijterij heeft bijvoorbeeld roze Prosecco en de bakker maakt extra roze tompoezen. Deelnemers aan de actie zijn te herkennen aan een roze sticker op de deur.”

Jenny heeft dusdanig veel positieve reacties van haar Doornse collega’s gekregen, dat ze het volgend jaar nog groter wil aanpakken. ,,Volgend jaar kleurt de hele Heuvelrug roze. Dan kunnen we samen een nog groter bedrag ophalen. Aan het einde van de maand weten we hoeveel we in totaal op hebben gehaald. De teller staat tot nu toe op € 2300,-.”

advertentie
advertentie