Dorpsbezoek in teken A12

7 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

,,Er zit weer vaart in het Centrumplan”, meldde wethouder Tim Verhoef trots. ,,Met ontwikkelaar OVOM zijn we mondeling tot overeenstemming gekomen over de laatste punten in het plan (inrichting verkeer en parkeerkelder) en de verdeling van de financiën.” Binnen enkele weken verwacht Verhoef dat een akkoord zal worden ondertekend en vrijstelling kan worden aangevraagd. ,,Over twee tot drie jaar kunt u dan winkelen in het nieuwe centrum.”

Akkoord over realisatie Centrumplan MAARN - Tijdens de avondbijeenkomst met het college van burgemeester en wethouders - na de fietstocht eerder door het dorp - werd met name ingestoken op het tevredenheidsonderzoek dat onder de inwoners was gehouden. Na een peiling met stellingen werd dieper ingegaan op enkele voor Maarn actuele onderwerpen.

door Monique José Timmermans

Het gehoor was sceptisch ten aanzien van de voortgang: ,,Een ontwikkelaar gaat pas bouwen als er 70% verkocht is, er is nog discussie over de rooilijnen en tijd voor uitloop is er niet meer nu Van Schaick (Plus-supermarkt) heeft aangegeven niet meer mee te werken als er 1 januari nog onzekerheid over snelle aanvang van de bouw is.”

De gemeente bevestigde dat er altijd praktische kwesties zijn waaraan nog gewerkt moet worden. ,,Maar een investering door een ontwikkelaar in deze tijd is al goed nieuws.” Ook zou men - in samenspraak met omwonenden - al ‘een eind op streek zijn’ ten aanzien van de inrichting van het Buntplein, de locatie voor de tijdelijke Plus-supermarkt.

Desgevraagd bevestigde Jacques de Wit (OVOM) dat er een akkoord met de gemeente is bereikt en dat hij vertrouwen heeft in de verkoop van de appartementen. ,,De doelgroep waarvoor wij bouwen is in Maarn aanwezig en gezien de aantrekkelijkheid van de plaats verkoopt deze de huidige woning ook wel. Wij gaan verder met de technische uitwerking en komen met brochures zodat de verkoop kan starten.”

Tijdens de fietstocht door het dorp werd stilgestaan bij de onderdoorgangen van A12 en spoor.

Allereerst de Amersfoortseweg, waar RWS de onderdoorgang van de A12 aanzienlijk gaat verbreden. Halverwege de tunnel, evenwijdig aan de rijrichting op de A12, komt een lichtstraat. ,,Tijdens de werkzaamheden blijft gemotoriseerd verkeer in beide richtingen mogelijk. Het aantal rijbanen en de parallelweg onder de tunnel is na de werkzaamheden gelijk aan nu.”

Ter hoogte van de langparkeerplaats aan de Kapelweg komt een fiets/voetgangerstunnel richting de Bakkersweg. Deze tunnel wordt gefaseerd gerealiseerd, waarbij de werkzaamheden aan de A12 leidend zijn. Omwonenden gaven tijdens het dorpsbezoek aan zorgen te hebben over de verkeersveiligheid bij aansluiting op de Kapelweg. Het college kon de zorgen direct wegnemen.

De situatie bij de tunneltjes in het centrum van het dorp, riep vragen op over andere dorpen langs de A12. Peter van der Zee (VVD-raadslid): ,,Er komt rommel. We moeten de komende jaren zeer alert zijn dat zaken goed geregeld worden. Ik vrees, na de situatie bij de tunneltjes in Maarn, nog vele verrassingen rondom de verbreding van de A12.”

advertentie
advertentie