0-1 Henk Voort, 1-1, 2-1, 3-1, 4-2 Henk Voort

23 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERONGEN - Vierdeklasser DVSA verloor de uitwedstrijd tegen FZO uit Zeist op hoogst ongelukkige wijze met 4-2. Een uitslag die op zijn minst geflatteerd genoemd mag worden. DVSA kende een sterke start met in de 15e minuut de openingstreffer door Henk Voort. Vervolgens bleef het enige tijd stil. Pas in de 30e minuut viel de gelijkmaker voor FZO na twijfelachtig optreden in de verdediging van Amerongen. Een vermeende buitenspelsituatie in de 37e minuut was vervolgens de aanleiding voor de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. DVSA-trainer Harold Valkenburg: ,,Een absoluut foutief optreden van de arbitrage. Het was zonder enige twijfel een 100% buitenspelsituatie.’’ Een ietwat ongelukkige start van de tweede helft leverde geheel tegen de verhouding in de 3-1 voorsprong op voor FZO. Toch bleef DVSA op het vinkentouw en reageerde in de 66e minuut met de aansluitingstreffer door wederom Henk Voort (3-2). Hoewel DVSA de druk opvoerde, bleef het vervolgens de wedstrijd van de gemiste kansen en faalden de Amerongers in de afwerking. De 4-2 einduitslag was daarom een niet geheel juiste afspiegeling van het verloop van de wedstrijd. DVSA had zeker recht op meer.