Ondernemers opgeschrikt door diefstallen

9 september 2010 om 00:00 Nieuws

MAARN - Ondernemers in Maarn werden de afgelopen weken opgeschrikt door diefstal. Vorig weekend werd ingebroken in de winkel van Kaasschieter Brillen en Hoortoestellen en eerder deze zomer waren ook de DA drogist en Eetcafé ‘t Vosje al doelwit.

door Monique José Timmermans

,,Er is ‘s nachts met een hamer op het raam geslagen, het is gelaagd glas dus dat breekt niet zomaar. De buren zijn wakker geworden en hebben nog het kenteken van de auto kunnen noteren. Die auto was echter gestolen”, aldus Hans van Wikselaar die de vestiging van Kaasschieter in Maarn runt. ,,Ze zijn misschien maar vijf minuten binnen geweest, maar hebben in die tijd wel veel overhoop gehaald. De inbrekers hadden het vooral voorzien op de voorraad zonnebrillen en daarnaast de computer en de kassa. Inmiddels is de winkel weer op orde en de verkoop gaat gewoon door.”

Tijdens openingstijden van de winkel werd een maand geleden bij de DA een poging tot diefstal gedaan. Eigenaresse Jacqueline Lehman: ,,De klassieke methode waarbij een groepje de winkel binnenkomt, het personeel afleidt en intussen een van de ‘klanten’ een geprepareerde tas volstopt. Wij hebben het geluk gehad dat een van de medewerksters de diefstal doorhad en bij de deur de tas uit handen van de dievegge wist te grissen.” Na inspectie van de inhoud van de tas bleek men het alleen gemunt te hebben op decoratieve make up, de totale waarde was circa €500,-. Ook Eetcafé ‘t Vosje bleef niet gespaard. Daar is ‘s nachts terrasmeubilair ontvreemd.

Volgens de ondernemers is er sprake van een georganiseerde bende die heel gericht op bepaalde artikelen uit is. Niet alleen in Maarn, maar ook buiten Maarn zijn vergelijkbare diefstallen gemeld volgens hen. De politie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft niet de indruk dat er een verband is vanwege de verschillende manieren van handelen. ,,Voor ons staan de zaken nog op zichzelf, het toeval dat in Maarn in korte tijd drie meldingen zijn geeft mogelijk een beeld van verband. Wel zitten de drie op de Briedélaan aangehouden mannen nog vast voor auto-inbraak ter plaatse. Deze mannen waren bovendien met een in Doorn gestolen auto naar Maarn gekomen en in bezit van inbraakwerktuig. Mogelijk verband tussen de inbraken en deze mannen wordt onderzocht” aldus politiewoordvoerder Marina Duits.

advertentie
advertentie