Wereldwinkel zoekt nieuwe vrijwilligers

9 september 2010 om 00:00 Ondernemend

De drie Heuvelrug Wereldwinkels hebben de handen ineen geslagen. Alle drie zoeken ze vrijwilligers die hun teams willen komen versterken. ,,Mannen, vrouwen of jongelui met een flinke dosis enthousiasme. Want de Wereldwinkels willen maar al te graag vernieuwen en verjongen ,, We zijn niet ingedut en blijven in beweging,” aldus Ria Bakkers van de Wereldwinkel Driebergen. Als vrijwilliger is er veel te doen. ,,Het is niet alleen in de winkel achter de toonbank staan. De meeste medewerkers kennen ook het verhaal achter de aangeboden producten, helpen de klant aan een mooi cadeau, worden ingezet bij de inkoop, of inrichting en presentatie van de winkel,” aldus Joost van Leuken van de Wereldwinkel Leersum. Joost weet zelf nog goed hoe ze bij de wereldwinkel in Leersum terecht kwam. ,,Ik had een cadeautje gekocht, fietste naar huis en maakte weer rechtsomkeert. Voor ik het wist stond ik achter de toonbank,” lacht ze. Als extraatje is ze ook de PR voor de winkel in Leersum gaan doen. ,,Dat maakt het werken ook zo gevarieerd, beamen ook Mieke Vink van de wereldwinkel Doorn en Ria van Driebergen. Alle drie hebben ze de PR van hun winkel op zich genomen en slaan nu de handen ineen voor hun missie om nieuwe vrijwilligers te vinden. ,,Als medewerker kan je je ook verdiepen in bijvoorbeeld de inkoop. Er zijn genoeg mogelijkheden om aan te haken bij wat je leuk vindt. Dat kan ook in het bestuur zijn of als winkelcoördinator. ,,Overigens zoeken we voor laatstgenoemde twee functies ook mensen,” aldus Ria.

HEUVELRUG - Ze zijn hard nodig: vrijwilligers die willen werken in de Wereldwinkel in Driebergen, Doorn of Leersum. De bekende winkels met hun producten van over de hele aardbol zijn meer dan louter en alleen shops waar fair trade producten worden verkocht. Er werken ook enthousiaste vrijwilligers met passie voor de Derde Wereld, verkoop en inkoop, en oog voor de wensen van de klant. door Rose Carry Lokin

Bestuurslid en coördinator

In Driebergen is er momenteel een bestuur van vier mensen en wordt er dringend gezocht naar het liefst een voorzitter of in ieder geval een bestuurslid dat mee wil denken. ,,Een organisatorisch sterk persoon, die als hij of zij het leuk vindt ook in de winkel meedraait. Maar dat hoeft niet per se,” aldus Ria.

Voor info: Trudy de Vries, secretaris te bereiken op 0343-521618 of via 3tedeve@gmail.com. De Wereldwinkel in Doorn zoekt nog een vrijwillige winkelcoördinator die ervaring in de retail heeft en een 2de penningmeester. Voor info: Thea Kroone 0343-414243 of t.kroone@wanadoo.nl. Vrijwilligers voor Leersum kunnen terecht bij Truus Bretveld 0343-456703 of naar de winkel bellen: 0343-453864. Medewerkers moeten minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar zijn en het liefst een aantal uren per jaar om activiteiten bij te wonen.

advertentie
advertentie