De Faunabuurt in Driebergen kan nóg leuker worden.
De Faunabuurt in Driebergen kan nóg leuker worden. Danny van der Linden

Nieuwe plannen om Faunabuurt leuker te maken

23 maart 2018 om 13:25 lokaal

DRIEBERGEN Zo'n vijftien buurtbewoners van de Faunabuurt kwamen vorige week woensdag bijeen op Kinderboerderij 't Woelige Nest om met elkaar te praten over hun wensen voor hun buurt. Op initiatief van Stichting Buurtwelzijn en Humanitas Driebergen spraken zij over diverse onderwerpen om hun directe leefomgeving leuker te maken.

Danny van der Linden

,,Deze avond was vooral bedoeld om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen en met elkaar te inventariseren wat er leeft onder hen", vertelt Marit Oude Engberink van Stichting Buurtwelzijn. ,,Hoewel de opkomst niet heel groot was, merkten wij wel dat er veel motivatie is om met elkaar aan de slag te gaan." Ook Sociaal Makelaar Tineke Eendebak en Dorpscoördinator Marco van Veen waren aanwezig op de bijeenkomst.

BURENHULP De avond was verdeeld in een viertal thema's. ,,We hebben elk thema een tafel gegeven. Daar lagen papieren waarop mensen hun wensen konden opschrijven", legt Oude Engberink uit. ,,De betrokkenheid was groot. Het is leuk om te merken dat er heel veel verschillende ideeën kwamen." Eén van de thema's was 'burenhulp', waarbij onder andere het idee naar voren kwam om een zorgnetwerk op te zetten om zieken en ouderen in de wijk te ondersteunen. Ook het thema 'buitenruimte' zorgde voor veel creativiteit. Oude Engberink:,,Mensen willen graag de sloot rond de kinderboerderij eens goed schoonmaken. Maar er waren ook plannen voor het planten van plantjes rond de bomen in de hoop dat daardoor de overlast van hondenpoep minder wordt."

Naast deze thema's kwamen cultuur en activiteiten aan de orde. Een gezamenlijk moment om met de buurt te eten en meer kunst in de buurt werd geopperd. ,,Mensen hebben elkaar op deze avond ontmoet. Sommigen kwamen echt om actie te ondernemen, anderen meer om zich te laten informeren", zegt Marit Oude Engberink.

DRAAGVLAK De plannen die tijdens de bijeenkomst naar voren zijn gekomen worden geïnventariseerd. ,,Vervolgens gaan we een tweede bijeenkomst organiseren om te bespreken hoe we concreet actie kunnen ondernemen", vertelt Oude Engberink. ,,We gaan dan proberen meer draagvlak te creëren. Gezien het enthousiasme in de buurt denk ik dat we best veel kunnen bereiken."

In de toekomst kunnen ook andere buurten in Driebergen rekenen op ondersteuning van de Stichting Buurtwelzijn. ,,We staan er absoluut voor open om ook andere buurten te helpen om de leefomgeving leuker te maken. Bewoners kunnen veel zelf. Wij ondersteunen dit graag in de organisatie, maar ook met zaken waar men zelf niet altijd uit komt", aldus Marit Oude Engberink.

Mensen die graag met Stichting Buurtwelzijn willen praten over de mogelijkheden in hun buurt kunnen contact opnemen via e-mail: m.engberink@buurtwelzijn.org. Bellen kan ook en wel met Marit Oude Engberink via telefoonnummer 06-15191740.

advertentie
advertentie