Kernteam Green Race: Francien, Judith, Joost, Marga en Mura. Patrick ontbreekt.
Kernteam Green Race: Francien, Judith, Joost, Marga en Mura. Patrick ontbreekt. Green Race

Eerste sportieve event Green Race

23 maart 2018 om 07:19 Sport/sport

AMERONGEN Green Race houdt aanstaande zondag het eerste wandel-, hardloop- en fietsevent. Locatie is De Bosrand in Amerongen, de starttijd is 10.00 uur. Voor het bos betreden wordt is er een officieel moment waar de samenwerkingsovereenkomst met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wordt ondertekend. Na afloop is er soep van winnaar van de Gouden Soeplepel Jan van Diederen.

Wilco Willemse

Begin 2017 ontstond het idee bij Joost Doelman voor het organiseren van sportevenementen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Als inwoner van Amerongen en zelf actief hardloper kent hij de bossen in de buurt op z'n duimpje en wilde hij anderen graag laten zien hoe prachtig Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is. In zijn netwerk vond hij al snel gelijkgestemden en zo ontstond het idee om op regelmatige basis events te organiseren voor een brede doelgroep en dat alles ín en vóór de natuur.

TEAM Doelman verzamelde een team enthousiastelingen bij elkaar en zij werden Stichting Green Race. Een bestuur van drie en uitvoerend team van zes zijn verantwoordelijk voor de events. Patrick Aris is als laatste aangesloten: ,,De doelstelling van Green Race is om in 2020 maandelijks een event op de kalender te hebben. We zoeken activiteiten die zo veel mogelijk in het bos gedaan kunnen worden. Dat zijn natuurlijk de bekende sporten zoals wandelen, hardlopen en moutainbiken. Maar we gaan graag op zoek naar andere minder bekende sporten zoals oriëntatielopen of gravelbiking. Er staan ook een triathlon en marathon op de planning. De startlocaties verschillen steeds en zijn verspreid over het hele park, tussen de Grebbeberg en het Gooimeer."

SAMENWERKING Ook Marga van het Erve sloot zich aan bij Green Race: ,,Zelf ben ik graag in het bos en ons uitgangspunt is dat bewegen in de natuur leidt tot een gezonder en gelukkiger leven. We hebben bij het organiseren van events veel te maken met de verschillende landgoedeigenaren.

Om dat in goede banen te leiden hebben we de samenwerking met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gezocht. Zij staan rechtstreeks in contact met alle betrokken partijen en via hun gebruikersloket kunnen wij de vergunningen regelen. Die samenwerking levert beide partijen iets op. Wij kunnen het bos gebruiken en zij krijgen een kwart van onze opbrengst uit inschrijfgeld. Van onze afdracht gaat de helft naar de landgoedeigenaren en met de andere helft ondersteunen we specifieke projecten in het nationaal park."

SPRING TIME Komende zondag is het startevent van Green Race. Aris: ,,Het startevent is vooral om kennis met elkaar te maken. Er zijn drie activiteiten: wandelen, trailrunning en mountainbiken. We gaan ongeveer twee uur het bos in. Zowel voor beginners als meer geoefende sporters zijn begeleiders aanwezig. Eén van de begeleiders is oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Hij heeft ons als organisatie erg geïnspireerd en komt zondag de mountainbikers begeleiden. Inschrijven kan via onze website www.greenrace.nl, dat kan nog tot vrijdagavond."

SOEP Van het Erve benadrukt de lokale samenwerking: ,,Door samen te werken met landgoedeigenaren voor start- en finishplaatsen, maken we gebruik van de lokale 'look and feel'. Dat is overal anders en dat maakt de plekken uniek. Ook zoeken we naar plaatselijke organisaties om onze events te ondersteunen. Bij ons startevent is dat Samen Soepen geworden. Winnaar van de Gouden Soeplepel Jan van Diederen zorgt voor de soep na het buiten sporten."

advertentie
advertentie