DVSA geeft onnodig winst uit handen

18 maart 2018 om 11:54 Sport/sport

AMERONGEN Voor zaterdag vierdeklasser DVSA eindigde de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Kesteren op een ware deceptie, waarbij een 3-0 voorsprong in het tweede deel werd omgebogen in een uiteindelijke 3-4 nederlaag. Hard gelag voor trainer Jan van Dalem, die de week er voor tegen DEV al de kous op de kop kreeg. Assisistent trainer Mark van Dalem: ,,We hebben volledig onnodig de winst uit handen gegeven. Dat kunnen we alleen maar onszelf verwijten. Gewoonweg te gemakkelijk om gegaan met de geboden situatie".

Een fris en fruitig spelend DVSA kwam al in de 18e minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Leo van Eem. In de 37e minuut was het weer raak en schoot diezelfde van Eem de 2-0 binnen op assist van Tim Willemsen. Niets aan de hand voor de thuisploeg die leek af te stevenen op een ruime overwinning en het goede spelen ook beloond zag met een derde treffer kort voor rust ( 44e minuut, 3-0 Bart Laponder). De ruststand van 3-0 had gezien de vele andere mogelijkheden nog wel ruimer kunnen en moeten uitvallen en leek vroegtijdig al voldoende voor een royale driepunter.

Maar in het tweede deel van dit voetbaltreffen zakte DVSA ver terug en leek het te ontbreken aan de nodige concentratie in de ploeg. Binnen een half uur kwam Kesteren terug naar een 3-3 gelijke stand en was het in het laatste kwartier nog billen knijpen geblazen voor de onthutst ogende thuisformatie. Alhoewel beide ploegen de wedstrijd slechts met tien man uitspeelden, was het Kesteren dat in de slotfase de winnende treffer wist te produceren (3-4) tegen een met lege handen achterblijvende thuisformatie.