Schoolmiddelen worden te voet naar afgelegen gebieden gebracht
Schoolmiddelen worden te voet naar afgelegen gebieden gebracht Stichting Hart4onderwijsNepal

Stichting Hart4onderwijsNepal vraagt hulp voor project in Nepal

8 december 2020 om 15:07 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Doet u mee met de december-actie voor een mobiele bibliotheek in Nepal?

Wat speelt er?
Er is al maanden een lockdown in Nepal. Geen ‘intelligente’ lockdown maar totale lockdown! De scholen zijn gesloten. Digitaal onderwijs, zoals in Nederland, is in afgelegen gebieden in Nepal niet mogelijk vanwege de afwezigheid van een digitale infrastructuur.
Helaas kunnen de kinderen daarom nu geen onderwijs volgen. Hierdoor lopen zij achterstand in ontwikkeling op en is er sindsdien sprake van meer kinderarbeid en kind huwelijken. Het opzetten van die nodige infrastructuur en het verkrijgen van vaccinaties daar gaat nog lang duren.

Wat kunt u doen?
Stichting Hart4onderwijsNepal kan met behulp van sponsors helpen in het overbruggen van de lockdown, met langdurig effect. Lezen is een essentiële vaardigheid. Nepalees- en Engelstalige leesboeken zijn daarbij onontbeerlijk, immers er is geen internet daar. Hart4onderwijsNepal wil daarom deze winter 20/21 lokale, mobiele bibliotheken realiseren op scholen in afgelegen gebieden waar zij normaal al hulp bieden, zoals in Dhading, Lalitpur en Bara. Alles voor dit project wordt overigens – zoals zij gewend zijn - in Nepal aangeschaft om de plaatselijke economie ook een handje te helpen. De leesboeken, die kinderen op de scholen kunnen lenen, zullen de komende jaren rouleren tussen de verschillende scholen.

Wat en waarom doet stichting Hart4onderwijsNepal?
De hulp van de stichting in de vorm van kleding, schoeisel en school- en lesmaterialen is een belangrijke basis om de meest kansarme, Nepalese kinderen de mogelijkheid te bieden naar school te kunnen gaan. Het vermindert schooluitval, armoede en misbruik van kinderen.
Ieder jaar helpt Hart4onderwijsNepal 500 kinderen met een jaar gratis onderwijs. De stichting heeft de ANBI-status. Giften zijn hierdoor in principe aftrekbaar van de belasting.

Wilt u meehelpen met het mobiele-bibliotheek-project? Neem dan snel contact op met bestuurslid Aart van Asperen uit Driebergen; 06-28255041. Of kijk – ook voor donaties - op de website www.hart4onderwijsNepal.nl.

Meisje maakt geconcentreed haar huiswerk
Kinderen poseren in de pauze in de opens schoolramen
advertentie
advertentie