Afbeelding
Archief BDUmedia

Burgemeester herkent uitkomst van suïcide-onderzoek niet

16 maart 2018 om 12:21 lokaal

HEUVELRUG De uitkomst van een gezamenlijk onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) trekt internationale aandacht. In Nederlandse gemeenten met veel openbaar groen zouden minder mensen zelfmoord plegen. Burgemeester Frits Naafs heeft geen cijfers, maar zegt dat hij dat beeld niet herkent.

RISICO De conclusies van het onderzoek zijn deze maand gepubliceerd in het Britse vaktijdschrift The Lancet Planetary Health. Volgens de auteurs van dat artikel zouden inwoners van sommige landelijke gebieden minder vaak tot suïcide overgaan. ,,Hoe hoger de blootstelling aan groen binnen een gemeente, hoe lager het risico op zelfmoord",  aldus de wetenschappers.

GECONFRONTEERD ,,Ik voel het anders", zo reageert Naafs. ,,Wij zijn een groene gemeente, maar ik word in mijn rol als burgemeester toch redelijk vaak geconfronteerd met mensen die zelfmoord hebben gepleegd." Naafs wijt de regelmatig voorkomende suïcides onder andere aan de spoorlijn, die door Driebergen, Maarn en Maarsbergen loopt.

advertentie
advertentie