Mark Brakké van Somatic hoopt veel mensen uit de omgeving een dienst te bewijzen.
Mark Brakké van Somatic hoopt veel mensen uit de omgeving een dienst te bewijzen. Babs Bouwman
Advertorial

‘Voorkom onnodige thuisquarantaine, doe een corona-sneltest in Doorn’

19 november 2020 om 13:35 Corona Coronavirus

DOORN Wie snel wil weten of hij corona geeft, kan sinds twee weken terecht bij de teststraat van Somatic in Doorn. Een afspraak kan nog voor dezelfde dag gemaakt worden per telefoon of WhatsApp. Na dertig minuten weet je waar je aan toe bent. Voor veel werkgevers een zorg minder. Ook voor middelbare scholieren: die hierdoor een examen of belangrijke toets niet hoeven te missen.

Babs Bouwman

Wie verkouden is of andere klachten passend bij Covid-19 heeft, moet eerst getest worden. Helaas zijn de testlocaties vaak overvol. Daardoor duurt het soms vier dagen voordat iemand weer aan de slag kan. Lastig voor werkgevers, die hierdoor te kampen hebben met personeelstekorten en hun schema niet rond krijgen. Zo dacht Mark Brakké van Somatic er ook over. ,,Samen met mijn compagnon Harm de Roos besloten we tests voor ons personeel in te kopen”, vertelt Brakké. ,,Zo konden we onze praktijk draaiende houden.”

UITKOMST ,,Passend bij onze Somatic-filosofie ‘Gezond blijven’ bieden wij deze service aan alle inwoners van de Heuvelrug aan”, zegt Brakké. Een uitkomst voor medewerkers van verpleeghuizen en kinderdagverblijven, die hierdoor dezelfde dag gewoon aan het werk kunnen. Ook voor andere beroepen en ondernemers is het een hele zorg minder. Laat staan voor middelbare scholieren, want het zal je maar overkomen dat je een belangrijke toets moet missen. Voor particulieren kan het een geruststelling zijn te weten dat het veilig is om op bezoek te gaan bij ouders, opa of oma of ander familielid in het Zonnehuis of Huize Beatrix.

TIKKIE Een afspraak voor een sneltest is zo gemaakt. Bel 0343-417096 of stuur een WhatsApp naar 06-16381368 om een afspraak te maken. De testlocatie is achter het pand van Somatic aan de Dorpsstraat in Doorn. De parkeerplaats is dichtbij. Professionele zorgverleners van Somatic nemen de pijnloze test af. Na afloop krijg je een apparaatje mee, waarop de uitslag tussen de 15 à 30 minuten zichtbaar wordt. Negatief? Je kunt direct weer aan de slag. Via een tikkie betaal je de kosten van 85 euro (inclusief btw).

Mark Brakké hoopt veel mensen in de regio te helpen met deze sneltest: ,,En verder dat we allemaal gezond blijven en lekker ons werk kunnen blijven doen”, besluit de fysiotherapeut.

Meer informatie op www.somatic.nl 

advertentie
advertentie