Afbeelding
Jeroen van der Veer

'Ik ben vaak redelijk direct'

17 maart 2018 om 10:49 Sport/sport

HEUVELRUG In de serie 'Even vragen aan' wordt aanvoerders van voetbalverenigingen uit de Utrechtse Heuvelrug het hemd van het lijf gevraagd. In het eerste deel is het de beurt aan Thomas Meeles, de rechtsback van FC Driebergen.

Jeroen van der Veer

Thomas Meeles is geboren op 3 april 1994 en woont in Utrecht. Hij is de rechtsback van FC Driebergen.

Bij welke clubs heb je gespeeld?: ,,Bij CDN, de voorloper van het huidige FC Driebergen. Ik ben dus echt een jongen van de club."

Welke eigenschappen zullen jouw teamgenoten het meest waarderen van jou?: ,,Ik kan met iedereen goed opschieten en ben sociaal. Ze nemen dingen van mij aan, waardoor het gesprek altijd zinvol is."

En als er gevraagd wordt welke eigenschap ze niet waarderen, wat zouden ze dan zeggen?: ,,Dan krijg je als antwoord dat ik vaak redelijk direct ben."

Kun je ons eens meenemen naar de zaterdag, hoe ziet je wedstrijdvoorbereiding eruit?: ,,Ik neem thuis eerst een klein ontbijtje, omdat er een gezamenlijke lunch op de club is. Daarna vertrek ik naar de club voor een bakje koffie en kijken we even bij het tweede.

Na de wedstrijdbespreking gaan we de kleedkamer in en naarmate we dichter bij de wedstrijd komen, doe ik altijd wat rustiger en gaat de focus op de wedstrijd.

Na de warming-up is het shirt aantrekken en gaan."

Muziek kan tegenwoordig niet ontbreken in de kleedkamer. Wie is bij jullie de dj?: ,,Dat is Koen van Dijk. Mocht Koen er niet zijn, dan wordt dit meestal opgepakt door een jeugdspeler. Dat vindt de oudere garde niet altijd leuk."

Welk nummer wordt er door jullie gedraaid na een overwinning?: ,,Aangezien wij niet zoveel overwinningen hebben behaald dit seizoen, is dat moeilijk om te zeggen.

Maar als we winnen, dan wordt er een stevige borrel gedronken en ontbreekt de muziek zeker niet."

Welke speler had op een hoger niveau kunnen voetballen als hij wat serieuzer was geweest?: ,,Onze keeper Michel van Bruggen. Hij kan zeker enkele klassen hoger, maar Driebergen blijft zijn clubje."

Tegenover wie sta je niet graag op de eindpartij op de training?: ,,Jelle Adema. Die jongen kan zo snel draaien en schieten. Trouwens, dan moet hij wel zijn dag hebben. Mocht hij die niet hebben, dan kan je hem goed aan."

Welke voetballer uit de regio had je graag in je team gehad?: ,,Er zijn altijd spelers die iets kunnen toevoegen, helemaal in het seizoen wat we nu draaien. Neem een voorbeeld aan de held van Doorn, Tim Kas. Die had in dit team zeker van pas kunnen komen."

Wie is het lievelingetje van de trainer?: ,,Niemand komt daarvoor in aanmerking. We hebben als team meerdere tikken te verwerken gehad, maar dat neemt niet weg dat de sfeer dit seizoen goed is."

Wie van jouw teamgenoten kan wel eens een vriendin gebruiken?: ,,Haha, dan moet ik toch gaan voor onze trainer Wouter van de Berg. Leuke jonge gast en een goede baan."

Welke spelers uit jouw team zijn bijgelovig en uiten dit ook?: ,,Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Daar let ik echt niet op."

Goed, over op iets anders. Wat is de naam van jullie groeps-whatsapp?: ,,FCDriebergen 1. Niets bijzonders verder."

Bij jij daarin nadrukkelijk aanwezig?: ,,Ik stuur daarin regelmatig een berichtje. De trainer daarentegen niet."

Wie stuurt dan de meeste berichten?: ,,De meeste appjes komen denk ik van Michel Hoekstra. Die loopt al wat jaartjes mee en is om de vrijdag vrij."

Even genoeg over mannen. Wie heeft de leukste spelersvrouw?: ,,Dat is makkelijk te beantwoorden. Die heb ik."

Met wie zou jij nog wel eens een selfie willen maken?: ,,Met de zus van de trainer. Die heeft al vijf keer beloofd te komen kijken, maar is nog altijd niet geweest."

Tot slot; wie is jouw favoriete supporter? ,,Dan kies is toch voor de oude garde. Mensen die hun hele leven al bij FC Driebergen zitten en die elke week komen kijken hoe wij het doen. Na de wedstrijd ga ik altijd even een drankje met ze doen en praten we over hoe de wedstrijd ging. Ze vertellen dan ook zeker als je er niks van hebt gebakken. Heerlijk."

advertentie
advertentie