Amnesty Write for Rights op Utrechtse Heuvelrug

13 november 2020 om 15:05 Overig Deel je nieuws

Donderdag 10 december is het de jaarlijkse Dag van de Rechten van de Mens. Ter gelegenheid hiervan organiseren de Amnesty-groepen Amerongen-Leersum en Maarn-Maarsbergen weer een Write for Rights schrijfactie. Dit jaar is het helaas niet mogelijk om schrijf-bijeenkomsten in de bibliotheken te organiseren zoals in vorige jaren. Maar we denken toch een vorm gevonden hebben waarbij je gemakkelijk en veilig aan de actie mee kunt doen.

Doe mee

Iedereen die mee wil doen kan dit jaar vanuit eigen huis een of meer brieven schrijven en/of groetenkaarten versturen. Als je een mailtje stuurt aan info@amerongen-leersum.amnesty.nl met je adres, en als onderwerp Write for Rights, dan zorgen wij ervoor dat je rond 20 november een individueel schrijfpakketje in de bus krijgt.

Individueel schrijfpakketje

In dat schrijfpakketje vind je onder meer achtergrondinformatie, voorbeeldbrieven, schrijfpapier, een pen en een poster. Ook vind je hierin een adres in de buurt waar je je geschreven brieven in de brievenbus kunt doen, zodat wij ze kunnen bundelen en efficiënt kunnen versturen aan de relevante adressen. Op deze manier hoef je zelf dus helemaal geen kosten te maken om aan de actie mee te doen. En natuurlijk kun je ook je huisgenoten vragen om een aantal brieven en/of kaarten te schrijven! Omdat je het thuis doet, hoeft het niet op een bepaalde dag, de actie loopt van 20 november t/m 10 december. Uiterlijk 13 december ontvangen we de geschreven brieven graag in onze brievenbus.

B&W Utrechtse Heuvelrug doen mee!

Ook dit jaar heeft burgemeester Naafs zich bereid verklaard om mee te doen met de schrijfactie. Op 19 november bieden we hem het eerste schrijfpakketje aan, in verband met de coronasituatie via een digitale verbinding.

Schrijf een brief –> Verander een leven

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd hun pen om te schrijven naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven. De stapels brieven zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund. Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij. Dus: schrijf een brief, verander een leven.

advertentie
advertentie