Afbeelding
Danny van der Linden

'Voorlopig geen spandoeken tegen komst Aldi'

15 maart 2018 om 19:08 lokaal Aldi Driebergen

DRIEBERGEN De actievoerders tegen de plannen om supermarktketen Aldi naar de Appelgaard te laten verhuizen, hebben voorlopig geen wilde plannen. Wel adviseren zij de gemeente Utrechtse Heuvelrug nog altijd om af te zien van de plannen.

Danny van der Linden

De groeperingen die hun verzet nu bundelen zijn de vereniging Tussen Heuvelrug & Wetering, de groep bewoners rondom de Appelgaard, de initiatiefgroep 'Hart voor Driebergen' die een alomvattende visie voor het centrum van Driebergen-Rijsenburg nastreeft, en de wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch. ,,We hebben een prima overleg gehad", vertelt Bram Brinkman die namens Tussen Heuvelrug en Wetering betrokken is bij de protestgroep.

,,Er zijn behoudens het dringende advies vanuit ons allen aan het college om niks te doen aan 'beeldbepalende locaties' alvorens er een gedegen centrumvisie is, geen collectieve acties gepland. Iedere groepering heeft zijn eigen motivaties om 'tegen' te zijn en doet dat op eigen wijze als het gaat om timing en vorm."

Eerder lieten diverse actiegroepen weten de samenwerking aan te gaan om gezamenlijk een vuist te maken tegen de omstreden plannen. ,,Wij constateren ook dat er veel weerstand is vanuit de raadsfracties zelf voor het Aldi-plan dus de kans dat het er van zal komen uiteindelijk zeer klein is", laat Brinkman weten. ,,Wij zullen zelf als Tussen Heuvelrug & Wetering de politiek blijven informeren over ons standpunt dat het vooral gezien de verkeerssituatie simpelweg een slecht plan is. Maar voorlopig gaan we niet met spandoeken de barricaden op."

De plannen om supermarkt Aldi te verhuizen naar de Appelgaard zijn al enige tijd omstreden. Tegenstanders vrezen voor grote verkeersdrukte in de omgeving.

advertentie
advertentie