Nieuw logo Wereldwinkel Doorn
Nieuw logo Wereldwinkel Doorn

Nieuwe uitstraling Wereldwinkel Doorn

15 maart 2018 om 15:50 lokaal Deel je nieuws

45 jaar Fairtrade bij de Wereldwinkel Doorn.
Doorn- De Wereldwinkel Doorn startte 45 jaar geleden met de verkoop van koffie en rietsuiker vanuit een woonhuis aan de Kampweg. Later werd een caravan gekocht. De caravan stond op de donderdagmarkt. Behalve koffie, en suiker werden ook batik stoffen en mooie handnijverheidsproducten verkocht. In 2001 belandde de Wereldwinkel Doorn via de Acacialaan op de huidige plek aan de Amersfoortseweg 12-A.
Het assortiment van de Wereldwinkel van nu is anders dan 45 jaar geleden. De lokale bedrijven zijn goed geïnformeerd over de modetrends en eisen voor milieu. De producten die tegenwoordig in de Wereldwinkel te koop zijn, zijn behalve Fairtrade ook milieuvriendleijk en vaak duurzaam.

Ambitie
De Wereldwinkel Doorn staat voor het bevorderen van eerlijke handel en duurzaamheid. Zij verkoopt producten uit verschillende culturen. De producten zijn geproduceerd en verhandeld met respect voor mens en milieu. De producent krijgt een eerlijke beloning voor het product zodat hij/zij een menswaardig bestaan kan opbouwen. Niet allen voor zichzelf, maar ook voor familie en dorpbewoners.
Fairtrade wordt steeds meer gemeengoed. Kijk naar het assortiment in de supermarkten. Ook in de mode en cadeauwereld is steeds meer keus in Fairtrade en duurzame artikelen. De Wereldwinkels hebben aan deze bewustwording een grote bijdrage geleverd en daar zijn we trots op.

Nieuwe uitstraling
45 jaar Wereldwinkel Doorn wordt gevierd met een ander logo passend bij deze tijd. De banen van de wereldbol leiden naar de Wereldwinkel om te verbinden.

Vier mee
Wie jarig is trakteert. Dehele maand maart krijgt de klant bij een aankoop van € 10,00 of meer een tablet cocolade cadeau. Op vrijdag en zaterdag in maart ligt de loper uit en wordt de bezoeker feestelijk ontvangen met koffie/thee of een sapje en iets lekkers daarbij.

advertentie
advertentie