Afbeelding
Pixabay

Heuvelrugcollege wil zich sterk maken voor lokale woningzoekenden

4 november 2020 om 12:00 Politiek

HEUVELRUG In gemeente Utrechtse Heuvelrug is een tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen, met name voor woningenzoekenden met een laag of een midden inkomen. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom aan de gemeenteraad voor om in te stemmen met een reeks maatregelen die ervoor moeten zorgen dat er daadwerkelijk meer betaalbare woningen worden gebouwd.

Met de maatregelen moeten de woningen bovendien voor de langere termijn betaalbaar blijven en gereserveerd zijn voor de beoogde inkomensgroepen. Daarnaast moeten lokale woningzoekenden meer voorrang krijgen. De genoemde maatregelen moeten leiden tot een betere doorstroming op de woningmarkt, aldus de gemeente.

VITALITEIT ,,Om de vitaliteit van onze dorpen op langere termijn te waarborgen, zijn er meer woningen nodig die goed aansluiten op de behoefte van onze inwoners. Helaas werkt de woningmarkt op dit moment niet goed genoeg waardoor er extra maatregelen nodig zijn”, aldus wethouder Rob Jorg. ,,We willen ook maximaal gebruikmaken van de mogelijkheden om onze eigen woningzoekenden voorrang te geven bij het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning. Hiervoor zoeken we onder andere de samenwerking met de woningcorporaties en bouwers, zodat er ook daadwerkelijk betaalbare huur- en koopwoningen voor de lage- en middeninkomens in onze gemeente beschikbaar komen en blijven.”

De reeks maatregelen bestaat uit een doelgroepenverordening, juridische instrumenten en een verhoging van de indexering van koopprijsgrenzen en huurprijzen voor nieuwbouwwoningen in het middensegment. 

De verschillende voorstellen worden in november aan de gemeenteraad voorgelegd voor behandeling en besluitvorming. 

advertentie
advertentie