Liesbeth Oosterhagen draagt met veel vertrouwen het stokje over aan de nieuwe voorzitter Robert Zwart.
Liesbeth Oosterhagen draagt met veel vertrouwen het stokje over aan de nieuwe voorzitter Robert Zwart. Babs Bouwman
Advertorial

Eerlijke handel voor eerlijke prijs

29 oktober 2020 om 13:50 Zakelijk

HEUVELRUG Fairtrade Heuvelrug maakt zich sterk om iedereen in de gemeente bewuster te maken van de noodzaak van fairtrade. Ook ondernemers kunnen er bewust voor kiezen bij te dragen aan een betere wereld. Robert Zwart, sinds kort voorzitter van Fairtrade Heuvelrug, is vastberaden meer winkels en bedrijven te overtuigen deelnemer te worden. Ook al zijn er heel wat ondernemers voorzien van het fairtrade-predicaat. Toch valt er nog veel terrein te winnen.

Babs Bouwman

In onze fairtrade gemeente is gelukkig al veel aandacht voor eerlijke producten. Daar heeft voormalig voorzitter Liesbeth Oosterhagen hard voor gewerkt. Robert Zwart neemt het stokje van haar over en schroeft de ambitie op. ,,Ik wil ondernemers nog duidelijker maken hoe ze kunnen bijdragen en wat het ze oplevert”, vindt Zwart. Maar hoe kan de consument zien of een winkel fairtrade producten verkoopt of dat een ondernemer fairtrade is?

EERLIJK In de supermarkten liggen veel fairtrade producten, goed te herkennen aan het logo. Winkels en bedrijven kunnen deelnemer worden door eerlijke koffie, thee en suiker in te kopen. Maar ook door fairtrade schoonmaakmiddelen, papier en kantoormaterialen te gebruiken. Kledingwinkels kunnen bijdragen door duurzaam gemaakte kleding, accessoires of sieraden in te kopen. De fairtrade deelnemers kun je herkennen aan het fairtrade-logo op hun deur. Inwoners kunnen het verschil maken alleen al door lokaal te winkelen.

Fairtrade Heuvelrug heeft mooie plannen voor 2021. Zo is de website aan onderhoud toe; dat is alvast het eerste project. Daarnaast is de wens volgend jaar meer lessen te verzorgen op scholen. Een interactieve programma inclusief huiswerk, moet zorgen voor meer bewustwording bij de jeugd en hun thuisfront. Een informatiebijeenkomst voor inwoners over het thema fairtrade en duurzaamheid staat op het programma zodra dat weer kan en mag.

PENNINGMEESTER Oosterhagen laat haar kennis en ervaring niet verloren gaan want ze blijft betrokken als secretaris van de stichting. Ondanks dat zoekt het bestuur versterking en doen ze een oproep voor een penningmeester. Iemand die affiniteit heeft met fairtrade én cijfers en die bereid is een overzichtelijke investering te doen van twee uur per week om de eenvoudige administratie bij te houden en fairtrade activiteiten te organiseren. Interesse? Stuur een mail naar: eoosterh@kpnmail.nl

Benieuwd naar het hele activiteitenplan? Kijk op www.fairtradeheuvelrug.nl 

advertentie
advertentie