Afbeelding
Inbouw gashaard

Inbouw gashaard: voor een warme en sfeervolle winter

19 oktober 2020 om 09:43 Partnercontent

Nu de herfst van start is zijn er een hoop veranderingen merkbaar. De bladeren aan de bomen verkleuren, de dagen worden langzaam steeds korter en de temperatuur is aan het dalen. Het zou zomaar kunnen dat u de kachel al even heeft opgestookt om de kou uit het huis te jagen. Een centrale verwarming is fantastisch om uw woning op te warmen. Maar laten we eerlijk zijn, daar valt weinig aan te beleven. Daar kunt u met een inbouw gashaard verandering in brengen!

Haal nostalgie in huis

Al zo lang de mens zich kan heugen kruipt men rond een vuurtje zodra het koud is. Vuur heeft een oeroude aantrekkingskracht die mensen samenbrengt. Door de tijd heeft dit verwarmen verschillende vormen aangenomen. Van kampvuurtjes, naar open haarden, kachels en de centrale verwarming. Een innoverende vuurtechniek die zijn weg terugvindt naar woonkamers en andere ruimtes in het huis zijn de inbouw gashaarden. Deze sfeerverwarmers zet u met een druk op de knop aan. Dankzij de warmte en het prachtige vlammenspel haalt een haard de nostalgie terug in huis.

Pronken met vuurzicht

Voor elk type interieur is een passende inbouw gashaard te vinden. Daar zijn heel wat keuzes in te maken. De eerste beslissing die u neemt is welk vuurzicht u prefereert. Bij een front model heeft u uitsluitend zicht op het vuur vanaf de voorzijde. Er zijn ook gashaarden verkrijgbaar die twee- of driezijdig of zelfs volledig doorkijkbaar zijn. Het laatste model is erg gewild. Deze luxe inbouw gashaard wordt vaak in het midden van een ruimte gezet om de ruimtes op een unieke manier op te delen. Welk vuurzicht u ook kiest, een ding is zeker: een gashaard is een pronkstuk in uw interieur.

Inbouwen van een gashaard

Een inbouw gashaard moet u niet verwisselen met een inzethaard. Als we het over een inbouw gashaard hebben, betekent dit dat er in de ruimte nog geen faciliteiten zijn voor een haard. Een inzethaard wordt geplaatst als er al een schouw aanwezig is. Het inbouwen van een gashaard is een flinke klus die u het beste over kunt laten aan professionals. Hier komen namelijk ook verbouwingswerkzaamheden bij kijken omdat er bijvoorbeeld nog geen gat in de muur zit om zuurstof aan te trekken of lucht af te voeren.

Vakkundig onderhoud

Om de conditie van een inbouw gashaard in topvorm te houden is het verstandig deze periodiek een onderhoudsbeurt te geven. Als u hier verstand van heeft kunt u zelf de haard onderdelen bestellen die aan vervanging toe zijn. Wilt u uw handen hier liever niet aan branden? Dan zijn er experts op het vakgebied met wie u een onderhoudscontract kunt afsluiten. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw gashaard duurzaam is door een optimale verbranding, zonder dat u er omkijken naar heeft.

advertentie
advertentie