Ruimte voor de gaven van de Heilige Geest. Spreker Jelle Kok

13 oktober 2020 om 17:20 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Woensdag 28 oktober in de Andrieskerk Inloop vanaf 19.45, start om 20.00. 

Ook te volgen via de livestream Kerkdienst Gemist

Op startzondag is de Protestantse Wijkgemeente al begonnen met het thema ‘ruimte voor de Geest’. Daarin kwam al ter sprake dat geloof in onze gemeente heel verschillend wordt beleefd.  Hoe gaan we om met die verschillen in onze gemeente? Hoe geven we ruimte aan de Geest, zonder direct heel dwingend te zeggen: ‘die kant moet het op’?

Ds. Jelle de Kok (van Stichting Leven uit de Bron) komt op donderdag 28 oktober om met ons in gesprek te gaan over deze vraag. Hij kent de Protestantse Kerk in haar breedte en is een ervaren gespreksleider in dit soort gemeente-gesprekken. Hij zal beginnen met de korte bespreking van een bijbeltekst en ons daarna in kleine groepen aan het werk zetten: met elkaar delen hoe wij Gods Geest (willen) ervaren, staat daarbij centraal. Daarna is er gelegenheid om alle vragen die in de kleine groep opkwamen, voor te leggen aan ds. de Kok. 

En na deze avond? Dat hebben we nog niet gepland; daar wilden we wat ruimte laten voor de Geest. Maar dat het een interessant en veelzijdig onderwerp is, dat is wel duidelijk. En van groot belang voor een gemeente die niet wil blijven vastzitten in gewoonten en vanzelfsprekendheden…

Kortom: kom naar deze avond toe en praat mee. Natuurlijk zorgen we voor een gang van zaken die rekening houdt met alle corona-protocollen.

Graag aanmelden voor 20 oktober. Ook als u via de livestream de avond wilt bijwonen. Opgeven kan bij Mendie Hofma: mendiehofma@yahoo.com of 06 81203227

advertentie
advertentie