De 16-jarige Farah Marcel uit Nieuwpoort werd derde in de categorie dans.
De 16-jarige Farah Marcel uit Nieuwpoort werd derde in de categorie dans. Marcel Krijgsman

Driebergs talent door naar finale Kunstbende

8 oktober 2020 om 12:02 Kunst

DRIEBERGEN De winnaars van de voorronde van Kunstbende Utrecht 2020 zijn afgelopen week bekendgemaakt. Dawn Stek (16 jaar uit Driebergen) won met haar eigen ontworpen kledinglijn en merk Dawnpatrol en mag dus door naar de finale.

De voorronde vond plaats via een livestream in de Stadsschouwburg, Flint en DB’s. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar streden in de categorieën dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater om de Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 7 en 8 november op de Westergas in Amsterdam.

Kunstbende is een podium voor talent van 13 tot en met 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Young Creators Festival. Alle eerste, tweede en derdeprijswinnaars krijgen een prijzenpakket gesponsord door partners van kunstbende Utrecht en een regionaal coaching traject op maat. De nummers één van het festival worden een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium. Van Mysteryland tot het Stedelijk museum Amsterdam.

De jury bestond onder meer uit Ali Zanad (dans), Jeansen Djaoen (muziek), Anemone Oostvriesland (theater) en Tom Strik (taal).

De uitslag van de categorie Fashion van Kunstbende Utrecht 2020 was:

FASHION
1e prijs Fashion: Dawnpatrol (16 jaar, Driebergen)
2e prijs Fashion: Lisa Haak (19 jaar, Utrecht)
3e prijs Fashion: Anniek van der Meijden (18 jaar, Utrecht)

advertentie
advertentie