Waelpoel en Hulsbosch (r)
Waelpoel en Hulsbosch (r) Leo TK

Mini Ryder Cup bij de Doornse Golf Club

6 oktober 2020 om 12:11 Sport Deel je nieuws

De Doornse Golf Club bestond voor één dag uit twee kampen/teams: spelers woonachtig in Utrechtse Heuvelrug/Woudenberg en spelers wonend in de rest van Nederland. Zondag 3 oktober was het weer tijd voor deze bijzondere wedstrijd op de Doornse Golf Club. Geen wedstrijd voor individualisten, er werd gezamenlijk ten strijde getrokken. De teams (18 spelers) werden gevormd door de beste spelers zie zich hadden gekwalificeerd tijdens “Maandbeker" wedstrijden (dit jaar door corona helaas maar 4).

De wedstrijd wordt gespeeld volgens het schema van de vermaarde Ryder Cup, de 2-jaarlijkse golfwedstrijd tussen Amerika en Europa; een ronde Fourball, Betterball, vervolgens een ronde Foursome en tenslotte een ronde single matchplay.

Natuurlijk was de spanning om te snijden! De laatste jaren was het Team van Heuvelrug/Woudenberg al de sterkste. Zou dat dit jaar weer het geval zijn? De wildcards van beide teams werden daarom sterk bezet, en verschillende leden pasten hun vakantie (nachtvluchten) aan om op tijd op de tee te kunnen verschijnen.

De eerste ronde gaf al een behoorlijke indruk dat de Rest van Nederland het zwaar zou krijgen. Steeds is onbekend welke tegenstanders de spelers krijgen, omdat de Captains elk afzonderlijk een opstelling van het team moesten maken. Daardoor ontstonden onverwachte combinaties en ook de uitslagen waren niet altijd wat men vooraf had ingeschat. In de tweede ronde werd de Rest van Nederland al behoorlijk op achterstand gezet. En in de laatste ronde stelde het team van Heuvelrug/Woudenberg de overwinning met gemak veilig. De uitslag Heuvelrug/Woudenberg 45 punten, Rest van Nederland 27 punten, maakt wel duidelijk dat het een verdiende overwinning was. Captain Waelpoel nam dan ook met veel genoegen de grote beker in ontvangst, die hem door Captain Hulsbosch op Coronaproof wijze werd aangereikt.

Dank aan de organisatie en de horeca die ons voorzag van warme en koude verversingen.

Leo TK

advertentie
advertentie