Afbeelding
Daan Bleuel

Provincie en regio U10 werken samen aan beter regionaal fietsnetwerk

1 oktober 2020 om 10:11 Verkeer en vervoer

HEUVELRUG De provincie Utrecht en de regio U10 willen regionale fietsroutes verbeteren. De U10-gemeenten (plus De Ronde Venen, Lopik, Montfoort en Oudewater) hebben tot en met 2023 ruim vijftig fietsprojecten op de agenda staan om het regionaal fietsnetwerk te verbeteren, variërend van de aanleg van fietsstraten tot het aanpakken van onveilige verkeerssituaties.

De komende jaren investeert de provincie 47 miljoen euro in bijdragen aan gemeenten voor regionale fietsroutes en snelfietsroutes. Een flink deel daarvan is voor verbeteringen in U10-gemeenten. In een intentieovereenkomst geven de gemeenten aan met welke projecten zij graag aan de slag willen en de provincie op haar beurt hoe zij de gemeenten daarbij wil ondersteunen. Hiervoor is inmiddels een prioriteitenlijst gemaakt. 

,,Samen hebben we forse fietsambities en het geld om te investeren. Dat is fijn, juist in deze tijd. Voor het eerst zijn er zelfs meer plannen dan we nu aan kunnen. Dat toont het enthousiasme bij gemeenten en helpt om serieuze stappen te zetten”, aldus gedeputeerde mobiliteit Arne Schaddelee.

In de netwerkorganisatie U10 dragen twaalf Utrechtse gemeenten zorg voor het behoud en verdere versterking van de kwaliteiten van de regio. Dit zijn de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Aan het programma Fiets doen ook de gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort en Oudewater mee.

advertentie
advertentie