Scorebord KCD ter illustratie
Scorebord KCD ter illustratie KCD

KCD wint ook van het Hilversumse Corvers

28 september 2020 om 20:46 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag ontving ons eerste de Corvers uit Hilversum op Tuilland. De ploeg stond één punt onder KCD en de wedstrijd was daarmee de eerste kraker om de eerste plek. Zo vroeg in de competitie valt natuurlijk nog niet helemaal te zeggen wie er uiteindelijk mee gaan doen om de titel, maar het team uit Hilversum was op papier een sterke ploeg. Met genoeg publiek langs de lijn en een prima korfbalweertje waren alle ingrediënten voor een spannende en leuke pot aanwezig.

KCD begon eindelijk eens sterk aan de wedstrijd. In de voorgaande weken had de ploeg altijd tien minuten nodig om te scoren maar nu viel de openingstreffer aan Doornse kant. Er werd met hoog baltempo gespeeld en kansen werden goed benut. Zo kon KCD al vroeg in de eerste helft een voorsprong van twee punten behouden: 5-3. Maar de Corvers lieten in hun vorige wedstrijden zien dat zij veel scoren en na verloop van tijd kwam ook die ploeg goed op gang. De stand werd gelijk getrokken en zo volgde een spannende eerste helft waarbij geen van de ploegen meer dan één punt los kon komen. Met een 10-9 stand kon er thee worden gedronken en kon het tweede helft nog alle kanten op gaan.

In de tweede helft was het zaak voor KCD om toch meer kansen te gaan benutten. Het rendement van de ploeg lag een stuk hoger dan in voorgaande wedstrijden, maar er werden nog steeds een hoop korte kansen gemist. KCD startte de tweede helft scherp en eindelijk lukte het om los te komen van de Corvers. Tot 12-11 bleef de ploeg uit Hilversum nog bij, maar daarna lukte alles bij de groen-witten en liepen ze uit tot maarliefst 19-11. Het scoren viel toen even stil bij KCD, waardoor de Corvers weer wat ademruimte hadden. Ook zij wisten er nog een paar te scoren, maar de wedstrijd was gespeeld. Zo heeft KCD de eerste horde naar een eventueel kampioenschap genomen met een mooie 20-14 overwinning.