Afbeelding
Frits Naafs

Oud-marinier Rinus Isken uit Doorn ontvangt Legion of Honor Award

21 september 2020 om 11:56 Mensen

DOORN Burgemeester Frits Naafs heeft namens The Chapel of Four Chaplains de prestigieuze Legion of Honor-award uitgereikt aan oud-marinier Rinus Iskens. De Amerikaanse onderscheiding wordt gegeven aan mensen die zich op 'buitengewone wijze en onvoorwaardelijk ten dienste hebben gesteld aan de gemeenschap, het land of de mensheid, zonder acht te slaan op ras, religie of gezindte’.

Isken begon zijn militaire carrière in november 1967. Hij verliet het Nederlandse leger met eervol ontslag na 31 jaar in dienst te zijn geweest. De Doornaar was betrokken bij verschillende militaire interventies, onder meer bij terroristische bestrijdingsacties.

STICHTING Na zijn militaire carrière startte Isken een nieuwe stichting, Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed. Deze stichting zorgt voor alle mariniers in situaties van ziekte, crisis en bij het overlijden. Dit gebeurt door contact te houden tussen oude en actieve mariniers, familieleden en vrienden, door middel van het verzenden van onder meer ansichtkaarten en bloemstukken. Het grootste deel van de dag scant Isken daarom socialemediakanalen en verschillende websites om collega's te volgen en hen een kleine attentie te bezorgen. 

Isken was ook betrokken bij de oprichting van de identiteitsgroep Marinier Commando, een organisatie van en voor voormalige Nederlandse mariniers. Hij vormde de schakel tussen het Marinier Commando en de veteranen. Daarnaast beheert hij de website.

advertentie
advertentie