Afbeelding
Google Streetview

Werkzaamheden rotonde Donderberg in Leersum binnenkort van start

17 september 2020 om 16:39 Verkeer en vervoer

LEERSUM Rondom rotonde Donderberg in Leersum zijn dit najaar werkzaamheden gepland. De rotonde, waarop al jaren sprake is van een groeiende verkeersdruk, ligt op het kruispunt tussen de Rijksstraatweg (N225) en de Maarsbergenseweg (N226). Er zal onder meer een waarschuwingssysteem worden aangelegd, dat automobilisten via knipperende verlichting in het wegdek waarschuwt voor overstekende fietsers. 

Ook wordt de markering en bebording vervangen, zodat de fietsoversteken door betere reflectie in alle lichtcondities zichtbaar zijn, aldus de provincie. Recentelijk is ook de openbare verlichting al verbeterd en zijn er wachtplaatsen gemaakt voor schoolgaande fietsers, zodat zij naast het fietspad kunnen verzamelen. 

KNELPUNTEN De aangekondigde werkzaamheden zijn bedoeld om de huidige situatie te verduidelijken en daarmee de veiligheid te vergroten. Maar de rotonde kan dan nog steeds de hoeveelheid autoverkeer moeilijk verwerken, waardoor er knelpunten blijven ontstaan met fietsers en openbaar vervoer. 

ONDERZOEK De provincie voert daarom op dit moment aanvullend onderzoek uit omtrent de toekomst van rotonde Donderberg. Daarnaast wordt er gekeken naar een snelfietsroute tussen Veenendaal en Utrecht Science Park, die onder andere over rotonde Donderberg komt te liggen. De resultaten van deze studies worden in het eerste kwartaal van 2021 besproken.

advertentie
advertentie